У Вінниці розпочалося жеребкування учасників Програми “Муніципальне житло”

Сьогодні розпочалось жеребкування щодо визначення учасників Програми «Муніципальне житло ВМТГ». У ньому взяли участь люди з інвалідністю: у цій категорії всі бажаючі стали учасниками та визначали лише, яку квартиру, хто придбає на умовах, які передбачені Програмою. Також жеребкування проводилось серед медиків та освітян, яких зареєструвалась 61 людина. Для них в майбутньому муніципальному будинку було передбачено квоту в обсязі 33 квартири. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.   

За умовами Програми передбачено залучення банківської установи. Це державний Укргазбанк. Від 30 % (в залежності від можливостей) людина має внести власним коштом, решта – до 15 років – це кредит. Кредит надається також на пільгових умовах. Якщо перші п'ять років – 9,99 % у гривні (це одна з найнижчих ставок в Україні), якщо після 5 років – це вже 13,0%.  

Щоб забезпечити прозорість процесу визначення учасників Програми, по кожному об'єкту проводиться жеребкування.  

Ця процедура по-новому об'єкту стартувала сьогодні. 

 «З кожним роком Програма «Муніципальне житло» набирає все більшої популярності. Вартість квадратного метра у таких будинках нижча від аналогів на тій чи іншій території. У муніципальному будинку по вул. Бортняка вартість квадратного метра становить 16900 грн, - це найнижча ціна з аналогів по прилеглих територіях. Цього вдалось досягти завдяки тому, що земельну ділянку передали на КП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» безкоштовно. Крім того, земельна ділянка забезпечена інженерними мережами. Також ми хочемо побудувати цей будинок якнайшвидше, щоб менше створювати незручностей тим людям, які живуть на прилеглій території. Нагадаю, що поряд розташована гімназія №24 та дитячий садочок №7, що додає привабливості об'єкту і створює більш зручні умови проживання для майбутніх мешканців», – каже заступник міського голови Андрій Очеретний. 

Також він розповів, що в рамках Програми в цьому муніципальному будинку реалізується 75 квартир, які розділені по квотах. Вони передбачені для людей з інвалідністю, тих, хто працює у сфері охорони здоров'я та освіти. Також – для багатодітних сімей, молодих сімей, молодих одиноких громадян, учасників АТО/ООС, людей з інвалідністю IIта III груп, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи тощо.  

Спочатку пройшло жеребкування, у якому взяли участь люди з інвалідністю. Серед цієї категорії учасників одна людина автоматично придбає двокімнатну квартиру, і двоє вінничан пройшли жеребкування, щоб визначити номер однокімнатної. 

Для працівників закладів освіти та охорони здоров'я визначено квоту в обсязі 33 квартири (28 однокімнатних і 5 двокімнатних), на які претендує 61 особа (47 на двокімнатні і 14 на однокімнатні). Ті, хто став учасниками, взяли участь у жеребкуванні на визначення номерів квартир. Ключовим є те, що коли учасник отримує кредит на залишок вартості квартири, а у заставу йде саме квартира, яку споруджують 

Нагадаємо, уже дванадцятий рік у Вінниці діє Програма «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади». Її учасники відзначають оптимальне співвідношення ціни і якості житла. За цей час було заселено 805 квартир. Загалом було збудовано 10 багатоквартирних житлових будинків. У цьому році розпочалось будівництво нового об'єкта по вул. Анатолія Борняка,8. Тут за Програмою «Муніципальне житло ВМТГ» буде реалізовано 75 квартир, а людей, які зареєструвались на участь у ній, в рази більше – 272. 



Переглядів: 3148
Поширень: 4

Останні новини