Працівники вінницького картингу відмовилися обслуговувати тридцятьох хасидів 

У Вінниці групу іноземців не впустили до картинг-клубу. Пояснили це тим, що вони не знають української, тому їм не зможуть провести інструктаж. Сталося це 6 червня, повідомляє ГУ НП області. 

На Інтернет-порталі Об'єднаної Єврейської Спільноти України Jewishnews йдеться, що в обслуговуванні відмовили саме тридцятьом хасидам — громадянам Ізраїлю та США. Додають, що рабин Вінниці Шауль Горовіц хотів виступити у ролі перекладача. Однак йому у цьому відмовили. Інструкцію ж, яка б забороняла інструктаж з перекладачем, іноземцям не предʼявили. 

У результаті рабин викликав поліцію та написав заяву. Адже цей випадок розцінює, як дискримінацію за національною та релігійною ознакою. Про це повідомляє Суспільне.Вінниця.

Не впустили іноземців задля їхньої безпеки. Так пояснили Суспільному у картинг-клубі. Відвідувачі, кажуть, не знали ні української, ні російської. На трасі ж для катання під час заїзду можуть бути лише команди та інструктори. Тому виступити рабину у ролі перекладача й не дозволили. 

"На трасі, коли він один в машинці, вже не буде перекладача. Якщо він буде щось робити, то ми не зможемо запобігти ситуації, яка виникне на дорозі. У нас була схожа ситуація з іноземцями, коли наражали оточуючих на небезпеку і нас... Потрібно, щоб людина, яка перебуває за кермом, знала мову", — каже представниця клубу Діана. 

Додає, сторони конфлікту вже порозумілися. Заяву ж з поліції ніхто поки не забрав, каже речниця Ганна Олійник. Тож наразі правоохоронці зʼясовують усі обставини цього інциденту. 


Переглядів: 2070
Поширень: 0

Останні новини