У Вінниці 50 нацгвардійців присягнули на вірність українському народу 

У суботу, 12 червня, 50 гвардійців військової частини 3008 присягнули на вірність народу України. Протягом чотирьох тижнів новоспечені гвардійці опановували основи військової справи – знайомилися зі зброєю, вивчали тактику, навчалися орієнтуватися на місцевості. Тепер, після складання присяги, військовослужбовці проходитимуть профільне навчання та будуть розподілені по підрозділах для подальшого проходження служби. 

“Вони лише півтора місяця в армії, але вже впевнено тримають автомати. І от найзворушливіший момент - по черзі кожен солдат зачитує текст присяги та обіцяє обороняти Україну. І кожен з них пишається, що потрапив саме у лави Національної гвардії України”, - пишуть на Фейсбук-сторінці Військової частини.  

22-річний Ілля з дитинства мріяв стати нацгвардійцем, хоча у його сім’ї військових не було. Тому отримавши повістку, хлопець без жодних вагань пішов у військкомат. 

«Нині задоволений, що потрапив саме до лав Національної гвардії України - про це я довго мріяв! Тут можна багато чому навчитися, адже на цю структуру покладено багато обов’язків: патрулювання, конвоювання, захист кордонів та інше. Тому з гордістю буду служити і в майбутньому бажаю пов’язати своє життя з військовою справою», - ділиться новобранець Ілля Зелений. 

Серед 50-ти молодих воїнів у строю двоє жінок. За високі показники у навчанні та з нагоди складання Військової присяги дев'ятеро найкращих новобранців командування військової частини 3008 нагородило грамотами. 

Після урочистостей призовники продемонстрували вміння рукопашного бою зі зброєю та тактику дій підрозділу під час бою у населеному пункті. Приємною несподіванкою стало музичне привітання гвардій 



Переглядів: 2177
Поширень: 0

Останні новини