Що подивитись в Туреччині на авто?

Якщо двотижневий відпочинок на пляжі у готелі «Все включено» та променадами вечірньою набережною курортів Туреччини – не ваша історія, не варто відмовляти собі у задоволенні побачити країну чотирьох морів. Можливо, вам просто більше підходить щось на зразок дорожньої подорожі на авто.

Подорожувати Туреччиною можна як на власному, так і на орендованому автомобілі. Це прекрасне рішення для всіх, хто любить спонтанні пригоди та незаплановані приємні сюрпризи. Адже навіть у разі ретельного складання маршруту ви все одно зіштовхнетесь із чимось несподіваним.

Отже, якщо у планах на відпустку Туреччина із Харкова, оренда автівки та отримання незабутніх вражень, ми склали для вас цікавий маршрут із красивими місцями.

Романтична та загадкова Кападокія

Розпочнемо подорож в Туреччину з одного з найбільш мальовничих та популярних туристичних місць – давнього регіону Кападокія, який сьогодні відомий в першу чергу польотами на повітряній кулі. Окрім того Кападокія також може похвалитися різними пам'ятками природи та архітектури. Тут розташовуються давні монастирі та глибокі каньйони, загадкові ущелини та будинки, висічені в скелі.

До речі, якщо ви приїхали сюди на машині, то зможете заночувати в одному з місцевих готелів і прокинувшись побачити за вікном повітряні кулі.

Гйореме – маленьке містечко та туристичний центр Кападокії

Неподалік від парків для польотів на куля розташоване місто Гйореме. Незважаючи на невелику площу, тут є на що подивитись:

музей під відкритим небом; Дівоча вежа; монастир; Національний парк, площа якого сягає 300 кв. км; Долина кохання – казкове місце, що знаходиться на території Національного парку.

Малолюдний курорт Мерсін

Якщо ви втомилися від активного відпочинку і хочете розслабитися на березі моря, рушайте автомобілем у курортне місто Мерсін, що знаходиться на відстані 200 км від Гйореме. Правда, враховуйте, що короткий шлях тут платний – якщо рушаєте безкоштовною дорогою, поїдете в об'їзд та втратите кілька годин.

Саме місто на таке велике, і пам'яток у ньому небагато. Але втім тут також є на що подивитись:

руїни міста Солі; палац Кизкалесі; фортеця Корікос; наскельні фігури (у місцині Adam Kayalar).

Анатолійське узбережжя

Якщо ви маєте в запасі кілька зайвих днів, чому б не проїхати до найбільш популярних курортів країни. Анатолійське узбережжя включає в себе такі курортні міста як Кемер, Аланія, Анталія та Сіде.

Це справжні туристичні центри з високим рівнем сервісу, розвиненою інфраструктурою та добре обладнаними пляжами. Всі місця проживання тут схожі на готелі преміум класу в Україні та пропонують усі послуги – від триразового харчування до спа-салонів, спортивних залів тощо.

Затишне містечко Каш

Опинилися в Анталії і плануєте далі продовжувати подорож автомобілем? Неодмінно вирушайте до містечка Каш. Воно розташовується всього в 3-х годинах від курорту. Але є ризик, що дорога затягнеться. І в цьому не будуть винні дороги – вони на цій трасі бездоганні. Справа в тому, що між Анталією та Кашем знаходиться цілий ряд цікавих місцин:

Гейнюкський каньйон; руїни давніх міст Фазеліс та Олімпос; колоритне містечко Калеучагиз.

В самому Каші немає великої кількості туристів, а всі мандрівники – переважно з Європи або ж місцеві жителі з інших регіонів. Місто відоме багато чим:

мальовничі вузенькі вулички; архітектура, виконана в грецькому стилі; затишний порт та широка програма морських екскурсій.

Люксовий курорт Фетхіє

Кінцева мета нашої поїздки – популярний елітний курорт Фетхіє. Він знаходиться у 1,5 годинах їзди від місто Каш. Дорогою вам зустрічатимуться різні пам'ятки, наприклад, руїни давніх міст Тлоса і Ксантоса або водоспад Гізлікент.

Фетхіє – мальовничий курорт, що омивається двома морями: Егейським та Середземним. Він розташований у підніжжя високої гори та оточений ароматними кедровими та сосновими лісами. Тут можна зупинитися в готелі та провести відпочинок на березі моря, а потім поїхати додому з  аеропорту, що розташовується неподалік.

Сподіваємося, вам сподобався маршрут для автомобільної подорожі Туреччини. Повірте, така мандрівка неодмінно подарує вам багато приємних вражень.


Переглядів: 2604
Поширень: 3

Останні новини