На Вінниччині працевлаштували 846 переселенців

З початку військових дій на Сході країни 846 внутрішньо переміщених осіб працевлаштувалися на Вінниччині за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості.

Про це повідомляють у обласному центрі зайнятості.

«У тих, хто вимушено покинув рідну домівку і починає життя спочатку на новому місці, існує безліч проблем, і працевлаштування – одна з головних. Адже знайти роботу - означає вижити. До служби зайнятості Вінницької області за сприянням у працевлаштуванні звернулися більше двох тисяч переселенців зі Сходу та Автономної Республіки Крим. 1768 з них офіційно набули статусу безробітного», - розповідає директор обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

За словами Г. Скоковської, з початку року послугами служби зайнятості вже скористалися 264 особи, які офіційно визнані переселенцями. 86 з них вдалося працевлаштувати. Сьогодні на обліку перебуває ще 69 безробітних, яким виплачують допомогу по безробіттю та шукають варіанти працевлаштування.

Безробітними з числа переселенців, у переважній більшості, є жінки (58,2%). За рівнем освіти серед ВПО переважають особи з вищою освітою - 62%, з професійно-технічною - 27,9%, з початковою та середньою – 10,1%.
 



Переглядів: 1889
Поширень: 0

Останні новини