Сергій Моргунов відповів на питання про долю вінницького аеропорту

Сьогодні під час відкриття продовженого тролейбусного маршруту "15А" мер Вінниці Сергій Моргунов відповів на питання журналістів про долю вінницького летовища:

"У 2019 році Уряд Гройсмана виділив 350 мільйонів гривень для початку реконструкції злітно-посадкової смуги вінницького міжнародного аеропорту. Проте уряд Гончарука в нас фактично ці кошти забрав, хоча ми були готові до початку робіт, адже ми провели всі необхідні роботи, експертизи та тендер. Компанія, яка виграла тендер, була готова до роботи.

Під час свого візиту до Вінниці Президент України пообіцяв поставити це питання під особистий контроль. І хоча наразі все рухуається в необхідному напрямку, коштів ще немає. Ми на них чекаємо,"

Окремо очільник міста наголосив, що питання аеропорту - це питання національної безпеки, адже у Вінниці знаходиться штаб ВПС України. Крім того це стосується туристичної та інвестиційної привабливості нашого регіону.

"Зі свого боку Вінниця, за рахунок міського бюджету та залучених коштів цьогоріч розпочне реконструкцію аеровокзалу, щоб свторити належні умови для якісного перевезення пасажирів,"

- розповів мер.

Крім того, голова облради В'ячеслав Соколов, повідомив, що Обласна рада зі свого боку також  сприяє тому, щоб аеропорт запрацював якнайшвидше. Обласною радою було підготовлено відповідне звернення, а також передано земельну ділянку у власність міста.


Переглядів: 3158
Поширень: 2

Останні новини