Компанія “Pfizer/BioNTech” спростувала, що смерть вінничанина пов‘язана зі щепленням

Компанія “Pfizer/BioNTech”, яка є одним з найвідоміших світових виробників вакцини від коронавірусу, відреагувала на смерть 47-річного мешканця Вінницької області.  

Як передає “Слово і діло”, про це повідомили “Reuters” з посиланням на пресслужбу компанії. Там зазначили, що зв’язок вакцинації зі смертю вінничанина не доведений. Однак родині загиблого висловили співчуття. 

– Ми зараз думаємо про сім’ю загиблого. Ми дуже серйозно ставимося до побічних ефектів, які потенційно пов’язані з нашою вакциною від COVID-19, BNT162b2. Ми відзначаємо, що в цьому випадку причинно-наслідковий зв’язок не встановлено, – заявили у “Pfizer”. 

Також в повідомленні компанії сказано, що серйозні наслідки можуть бути взагалі не пов’язані з вакцинацією. 

Станом на сьогодні понад 400 мільйонів людей у всьому світі були вакциновані нашою вакциною. Важливо відзначити, що серйозні побічні ефекти, не пов’язані з вакциною, на жаль, можуть виникати з такою ж швидкістю, як і серед населення в цілому, – йдеться у заяві. 

Нагадаємо, 47-річний чоловік помер 2 липня через кілька годин після щеплення від коронавірусу вакциною “Pfizer”. 

Крім цього у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА повідомили, що за попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає. За даними електронної амбулаторної карти пацієнта, хронічні захворювання не були зареєстровані.


Переглядів: 2437
Поширень: 0

Останні новини