Судинний хірург у Вінниці: «Щоб уникнути інсультів, інфарктів, трофічних виразок, ампутації ніг – вчасно звертайтесь до фахівця»

Якщо у вас набряклі ноги, розширені вени, судоми м’язів кінцівок, біль при ходьбі, ви відчуваєте важкість в ногах після незначного фізичного навантаження – варто негайно записати на прийом до судинного хірурга у Вінниці.

Також до лікаря треба звернутись, якщо ноги та руки постійно мерзнуть – це відбувається через поганий кровообіг, якщо на кінцівках помітили зміну кольору. Якщо на ногах проявились «зірочки» та вузли. 

Коли ситуація з кровообігом геть погана, людина часто мучиться від головного болю й навіть періодично втрачає свідомість.

Судинний хірург лікувально-діагностичного центру «Меділюкс»  Сергій Юрець наголошує, що при появі перших симптомів необхідно пройти обстеження у вузькоспеціалізованого лікаря, адже профілактика не лише ощадливіша для вашого організму, а й значно дешевша для вашого гаманця.

Отже, кому з вінничан варто звернутись за консультацією до судинного хірурга в першу чергу?

Пацієнти з цукровим діабетом

При діабеті судинні ускладнення – на жаль, норма. Через це атеросклероз протікає у таких пацієнтів набагато агресивніше, а частота критичної ішемії набагато вища, аніж в людей, що не мають цукрового діабету. 

Та не зважаючи на сумну статистику, пацієнти з підвищеним цукром в крові звертаються до судинного хірурга на пізніх стадіях, коли вже розвинулись трофічні виразки, коли єдиним варіантом зберегти людині життя – ампутація кінцівки. А великі амтупації (ампутація вище коліна – ред.) проводяться в 11 разів частіше саме пацієнтам з підвищеним цукром в крові.

Пацієнти з варикозної хворобою нижніх кінцівок

Ця хвороба переважно вражає нижні кінцівки жінок, хоча й чоловіки є частими пацієнтами в судинного хірурга. Патологія проявляється розширеними підшкірними венами, вузлами, які не лише негарно виглядають, а й з часом призведуть до венозної недостатності. Варикоз провокує застій крові у венах та на перших стадіях сигналізує про себе швидкою втомою ніг, набряками в кінці робочого дня, а з часом – навіть трофічними виразками на гомілках та стопах.

Необхідно вчасно визначити показання до оперативного лікування - видалення розширених вен аби якісно ввести захворювання в ремісію.

Пацієнти з аневризмою аорти

Аорта найпотужніша і найбільша артерія в людському організмі. Артеріальна аневризма – певне утворення (мішок) на ділянці артерії, яке виникає на фоні чи в результаті ослаблення артеріальної стінки. Формуватися аневризма може декілька років, але в разі розриву, вона несе за собою дуже серйозні наслідки, тому пацієнтам в групі ризику рекомендується якомога частіше обстежуватися у судинного хірурга.

Пацієнти з підвищеним ризиком розвитку інсульту

Коли у пацієнта виражений атеросклероз артерій, що живлять головний мозок, - є велика вірогідність розвитку інсульту. Закупорені артерії призводять до тимчасових або постійних пошкоджень головного мозку. Ризик розвитку інсульту зростає в міру прогресування атеросклерозу, зростання атеросклеротичної бляшки і формування її «нестабільності». Ретельне обстеження стану сонних артерій за допомогою ультразвукових методів (в першу чергу дуплексного сканування) дозволяє відповісти на питання, які заходи необхідно вживати для запобігання інсульту або його повторення.

Пацієнти з облітеруючим атеросклерозом судин нижніх кінцівок

Ця патологія є широко поширеною й полягає в звуженні та закупорці артерій атеросклеротичними бляшками, які провокують зменшення кровопостачання і появу симптомів "артеріальної недостатності" органу (головного мозку, нирок і т.д.) або кінцівки (ноги, руки). Коли атеросклеротичний процес прогресує, то відбувається звуження або закупорка артерій. А це  призводить до значного зменшення надходження потоку крові до органів людини, що в свою чергу спричиняє інсульт, інфаркт та розвиток гангрени ніг. 

Якщо розпізнати хворобу на ранній стадії, то можна лікуватися консервативним шляхом (крапельниці, таблетки), в більш занедбаній ситуації допоможе тільки оперативне втручання на артеріях або, навіть амтупація кінцівки. 

Підсумовуючи, наголошуємо на симптомах, при прояві яких вам слід негайно звернутися до судинного хірурга у Вінниці:

Постійний або періодичний головний біль, раптові запаморочення. Раптове або поступове погіршення зору. Перенесений інсульт, або є симптоматика перенесеного інсульту: оніміння рук, ніг, частин обличчя, порушення мови, координації, слабкість. Підвищений артеріальний тиск, який «не збивається» за допомогою прийому ліків. При фізичному навантаженні у вас виникає почуття надмірного стомлення рук і ніг. Періодично з’являється оніміння, поколювання, похолодання в пальцях ніг і рук. При вимірюванні артеріального тиску ви помічаєте його різницю на руці та нозі. На ногах видно дрібні вени і «зірочки». Часта набряклість ніг. На ногах почервоніння і ущільнення шкіри, темні плями, видно підшкірні вени.

Записатись на прийом до судинного хірурга лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Сергія Юрця, можна за телефоном: 0 800 33 01 30.


Переглядів: 9208
Поширень: 38

Останні новини