На Вінниччині виявили агітатора антиукраїнської пропаганди  

Кіберфахівці СБУ викрили та припинили черговий факт антиукраїнської пропаганди. Про підозру повідомили мешканцю Вінниччини, який адміністрував декілька антиукраїнських спільнот в одній із соціальних мереж. 

Про це пишуть на сайті Veжа.  

На сайті СБУ повідомили, що агітатор закликав до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України. Крім цього, як зазначили в обласному управлінні СБУ, на багатотисячну аудиторію він виправдовував і “легітимізував” анексію Криму та російську агресію на сході України. 

Наразі перевіряється версія про можливе використання проросійськи налаштованого мешканця області спецслужбами РФ для ведення інформаційної війни проти нашої держави. 

“Під час обшуків вилучено комп’ютерну техніку, термінали мобільного зв’язку, інші речі (записники, сім-картки, нотатки), що містять докази причетності фігуранта провадження до протиправної діяльності. Отримані під час досудового слідства матеріали, згідно з висновками експертів, містять заклики до повалення конституційного ладу України та зміни меж її території”, – йдеться у повідомленні.  

У зв’язку з цим фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: 

1) частиною 2 статті 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади) – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої; 
2) частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу України (публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) – караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої. 


Переглядів: 2425
Поширень: 0

Останні новини