У Вінницькому громадському транспорті вдвічі зросла плата за проїзд

Від сьогодні, 1 серпня, у Вінниці пасажири трамваїв, тролейбусів і муніципальних автобусів сплачють за проїзд 8 гривень.
Проїзд у маршрутному таксі коштує 10 гривень від 1 червня 2021 року.
Нові тарифи затвердив виконком Вінницької міськради. 


Як пояснювали на засіданні посадовці, перегляд тарифів викликаний суттєвим подорожчанням пального, запасних частин, підвищенням мінімальної зарплати. Крім того, скоротилася кількість пасажирів через  карантинні обмеження. 


У комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія» стверджують, що пасажирів стало менше на 55 відсотків у порівнянні з періодом до початку пандемії. 
Уже три роки у місті не змінювали тарифи на проїзд у міському транспорті. Таку інформацію озвучили на засіданні виконкому представники адміністрації  КП «Вінницька транспортна компанія». Вони звернулася до міської влади з пропозицією затвердити нову вартість проїзду, наголосивши при цьому, що діючий тариф економічно необґрунтований. 
Фахівці департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради після аналізу запропонованих тарифів визнали їх об’єктивними. Незважаючи на це, затвердили менші цифри від пропонованих транспортниками. Пояснили це врахуванням інтересів пасажирів. 


З 1 серпня ц.р. вартість проїзду в трамваях, тролейбусах, автобусах становить 8 гривень за одну поїздку. 
Як і раніше, зберігаються проїзні квитки (тепер вони електронні). На виконкомі зазначалося, що завдяки проїзним можна суттєво здешевити проїзд. При купівлі електронного квитка на 130 поїздок вартість поїздок знизиться на 51 відсоток для пасажирів, які не мають пільг, а також на75% для студентів та 85% для учнів.
У міськраді пояснюють, що новий тариф залишається соціально орієнтованим, з іншого боку він дасть можливість працювати перевізникам.


Переглядів: 3557
Поширень: 11

Останні новини