Кружка хамелеон та секрети її оригінальності

Коли приходить час вибору подарунку для близьких людей, то завжди хочеться придбати щось оригінальне, але практичне. Сучасні технології дають можливість обирати себе величезного асортименту різноманітних ідей для подарунків. Один із новинок на цьому ринку є кружка хамелеон. Ця чашка має властивість змінювати колір, як тільки у неї налити кип’яток. Погодьтеся, що чашка - це абсолютно точно практична річ, якою всі користуються щоденно.

Особливості термочутливих кружок

При контакті внутрішньої сторони чашки з кип’ятком, зовнішня сторона починає змінювати колір та проявляються різноманітні візерунки, надписи чи малюнки, що були зроблені за дизайном замовника. Такий сюрприз здивує отримувача та абсолютно точно буде дарувати позитивні емоції ще не один раз.

Спеціальне покриття реагує на гарячу рідину, та починає поступово, по мірі нагрівання посудини, проявляти заховане зображення. Але зображення зникне, як тільки рідина стане холодною та кераміка остине.

У чому секрет появи зображення?

Для виготовлення кружок хамелеонів застосовуються особливі технології та апаратури, що дозволяють створити цей продукт. Таємний дизайн знаходиться під шаром термочутливої фарби, яка стає прозорою при високих температурах, що дає можливість проявитися бажаному візерунку. Варто зазначити, що сам візерунок може бути абсолютно будь-яким, починаючи від напису і закінчуючи фотографією.

Процес виготовлення кружки

Загалом, ми виробництві таких чашок, а саме при нанесенні фарби застосовують дві основні технології: деколь та сублімація. Технологія Деколь у своєму підході потребує застосування трафаретного друку і це відбувається за наступний чином:

    Термофарба наноситься на трафарет бажаного дизайну для того, щоб з точністю відтворити його зображення на чашці. Також, можна додатково зробити лакове покриття.

    Після перенесення, зображення має повністю висохнути та прикріплюють до самої кружки.

    За технологічною картою, виріб потрібно помістити у піч розігріту до температури 500 градусів за Цельсієм.

Якщо застосовується технологія сублімації, то зображення дзеркально переносять на трафарет. А сам трафарет згодом перебивають на поверхність посудини. Після цього під дією високих температур у спеціальному обладнання відбувається відтиснення дизайну під верхній шар фарби.

Матеріали

Відправляючись на пошуку кружки з термоефектом, потрібно розуміти, що це візуально звичайна чашка. Тобто, це може бути керамічна, скляна чи пластиковий посуд, але з особливим ефектом при контакті з гарячою рідиною.

Пластиковий посуд не є найкращим варіантом для довгого та активного використання. Він не дуже надійний та погано тримає температуру. Також, пластик легко піддається механічним пошкодженням, що мати бути дуже травматичний ефект для людини.

Керамічний посуд є найбільш розповсюдженим у домашньому побуті, адже є дуже довговічними та прекрасно тримають температуру. Варто бути обережним та не дозволяти такому посуду падати, адже він дуже легко піддається пошкодженням. Саме цей матеріал є найкращим для виготовлення кружок з оригінальним ефектом прояву малюнку після контакту з теплою рідиною.


Переглядів: 4188
Поширень: 1

Останні новини