Взаємодія людей, творчості та природи: як у Вінниці пройшов мистецький вікенд Ticket to the Sun

У Вінниці з 30 липня по 1 серпня проходив мистецький вікенд Ticket to the Sun. Це були три дні мистецько-медитативних, музичних, туристичних подій та зустрічей на фоні мальовничих пейзажів Старого міста на Території SUN. Захід відбувався просто неба з дотриманням заходів протиепідеміологічної безпеки.

Проєкт “Tериторія SUN” виник у 2019 році для переосмислення одного з найцікавіших куточків на межі міста та природи, а саме на території колишнього дитячого санаторію ім. М. М. Коцюбинського у Вінниці.

Ticket to the Sun — унікальний формат open air фестивалю. Основний його акцент спрямований на взаємодію людей, творчості та природи. Захід об'єднав митців, глядачів, слухачів, мешканців та гостей міста під відкритим небом. Організаторами події стали ГО «Мистецьке об’єднання ”Плай”» та Вінницька міська рада.


«Приємно відзначити, що формат та локація фестивалю виправдали очікування не лише організаторів, а й учасників події з Вінниці та інших міст, яких цього разу було понад тисяча, — відзначає директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. — Помітно, що за півтора роки пандемії та два роки різниці між цими фестивалями люди з нетерпінням чекали його проведення та можливості відвідати якісний, атмосферний та насичений активностями захід. Впевнений, що у майбутньому цей формат - попри свою камерність - може закріпити за собою статус головної літньої open air події у Вінниці, на яку з’їжджатиметься дедалі більше туристів».

За 3 дні гості мистецького вікенду змогли побачити та долучитися до понад 60 проєктів. Також, для більшої зручності учасників, на Території SUN розгорнулося наметове містечко і фудкорт. На 8 локаціях фестивалю кожен його учасник зміг віднайти ту складову, яка його зацікавила, поспілкуватися з однодумцями та отримати натхнення на наступний місяць літа.

Музичну та літературну програму забезпечили українські поети та виконавці різних жанрів: The Hypnotunez, Zapaska, Мирослав Кувалдін, Blueberry Jam, CHUBAREENEE, академічний квартет Альт, Квартет 42, Пиріг і Батіг, Богдан Куценко, Очеретяний Кіт, VODA та =vseOdno=. Учасники фестивалю відвідували різноманітні воркшопи: хореографічний перформанс, співголосся, робота з глиною та керамікою, створення тканих килимків та інші. На території знаходилася Лабораторія фокусів, еко-барахолка, кіноклуб, ятки сувенірів та розпису хною. Можна було спробувати себе у ранковій йозі, грі у бадмінтон, плаванні на SUP-дошках по озеру, слеклайні, скелелазінні, долучитися до мандрівки сабарівським лісом та вуличних народних ігрищ.


Теги: фестивалі

Переглядів: 2313
Поширень: 1

Останні новини