На Старому місті триває реалізація проекту з каналізування 

На Старому місті триває реалізація масштабного проекту з каналізування. 11 вулиць та провулків квартального комітету «Добробут» будуть під’єднані до загальноміської мережі. Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов. 

Очільник міста відзначив, що це питання важливе не лише для мешканців цього мікрорайону та їхнього побутового комфорту, а і для всієї громади, адже стосується екології. Розпочали роботи у 2019 році. І розрахований цей проект на кілька років. 

«Роботи виконуються у кілька етапів, враховуючи обсяги. Завдання – збудувати нову мережу каналізації та три насосні станції.  Що вже зробили: проклали 3,1 км самопливної та напірної мереж каналізації на вул. та пров. Привокзальному, вул. Хуторянській та Федорова, встановили каналізаційно-насосну станцію на вул. Кутузова. Зараз продовжується будівництво самопливної мережі водовідведення по вул. Кутузова. Проклали вже майже півкілометра трубопроводів. Фінансуємо будівництво з бюджету громади. Відзначу, що цей перспективний проект також отримав підтримку і з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища. Вінничани, які живуть у цьому мікрорайоні, матимуть можливість за бажанням підключитися до централізованої системи за програмою співфінансування. А це - близько 900 будинків», - повідомив міський голова Сергій Моргунов.  

Також міський голова зауважив, що каналізування приватного сектору за сучасними технологіями – один із напрямів муніципальних інвестицій, передбачених для розвитку громади на наступне десятиліття.  



Переглядів: 2000
Поширень: 0

Останні новини