У Вінниці існують пільги для підприємців під час пандемії 

Від початку пандемії у Вінниці діє Програма антикризової підтримки для підприємців - «Вінничани важливі».   

У 2021 році у Вінниці прийняли муніципальну антикризову Програму підтримки громади. Серед пріоритетних сфер підтримки – економіка, тому що пандемія коронавірусу завдала збитків підприємцям. Про це повідомили на сайті Вінницької міськради.

У місті для малого і середнього підприємництва встановили ряд податкових пільг, щоб підтримати бізнес на час карантину.  

Таким чином, за перше півріччя цього року платників єдиного податку І групи звільнили від його сплати за січень-травень. Цією пільгою скористалося 2715 вінницьких підприємців.  З міського бюджету на ці потреби виділили 3,08 млн грн.  

Підприємців, які не використовували у січні орендоване приміщення звільнили від орендної плати. Цією пільгою скористалося 16 орендарів. 

Також серед пунктів програми – звільнення від нарахування та оплати за договорами про встановлення земельного сервітуту. Йдеться про ті ділянки, які через карантинні обмеження не використовувались упродовж січня. Цією пільгою скористались 10 суб’єктів господарювання. 

У Вінницькій територіальній громаді підтримують і тих підприємців, які створюють нові робочі місця. Вони отримують відшкодування у розмірі 1320 грн за кожного нового працівника. У першому півріччі 2021 року 8 підприємців, які створили 28 нових робочих місць, отримали компенсацію. Цією пільгою можна скористатися до кінця 2021 року. 

«Не менш важливою є допомога, яку ми надаємо в рамках Програми розвитку соціального підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2020-2022 роки. Серед ключових проєктів, реалізованих в рамках цієї програми, хочу виділити інформаційний та освітній компоненти. Нами проведено близько 30-ти освітніх заходів на тему соціального підприємництва, на яких презентували нашу програму та можливості для підприємців вінницької громади. Наприклад, для ветеранів АТО/ООС ми провели навчальний курс «Норвегія-Україна» та оплатили вартість навчання 10 слухачів курсу. Він передбачав навчання підприємництву та ресоціалізацію ветеранської спільноти. Ми і надалі будемо підтримувати ці бізнес-ініціативи», - розповів  директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов.  

Також у Вінниці діє Програма розвитку малого та середнього підприємництва.  

«Ми проводимо ряд освітніх заходів для бізнесу. За перше півріччя цього року нам вдалося організувати п’ять навчальних подій, які відвідало близько 300 учасників», - додав  Максим Мартьянов.  

У міськраді зазначено, що Вінницька Програма розвитку соціального підприємництва була представлена на Міжнародному форумі соціального підприємництва. Вона відбудеться у Вінниці 3 вересня. Організатори:  Департамент економіки та інвестицій та Донецький національний університет ім. Василя Cтуса. Таким чином підприємці у Вінниці дізнаються, як впроваджувати соціальний бізнес. 


Переглядів: 1758
Поширень: 0

Останні новини