Учитель 31-ої школи став одним із 50 найкращих педагогів України 

Учитель 31-ої вінницької школи Олександр Колесник став півфіналістом національної премії Global Teacher Ukraine 2021. За версією проєкту, вчитель став одним із 50 найкращих педагогів України.  

Інформацією поділився на своїй сторінці у Фейсбук мер Вінниці Сергій Моргунов.  

“За фахом Олександр – мій колега, історик. Викладає у 31-й школі. Олександр – молодий спеціаліст, який прагне розвиватися. Про це каже і його професійна мрія – вивчати кращі освітні практики в інших країнах, зокрема у Фінляндії. Переконаний, що за вчителями-інноваторами майбутнє. Global Teacher Prize Ukraine 2021 називають «Оскаром» для вчителів. Мене радує, що вінничани у цій премії були номіновані не раз. А 2019 року Олег Слушний з 20-ї школи отримав приз глядацьких симпатій”, - пише очільник міста.  

Як зазначають на сайті премії, Global Teacher Prize Ukraine - це щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію засновано в 2017 році ГС "Освіторія" після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation. 

Переможець національної премії отримає унікальний шанс стати голосом українських освітян. Він або вона стануть обличчям змін в системі освіти та транслюватимуть цінності проактивних педагогів на всю Україну. 

Переможців визначатимуть:  

Зоя Литвин - Голова ГС "Освіторія", засновниця Новопечерської школи;  Наталія Мосейчук - Українська телеведуча, журналістка на каналі "1+1", кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine;  Ілля Філіпов - Засновник платформи EdEra;  Василь Дяків - Найкращий учитель за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2020;  Лілія Гриневич - Міністерка освіти і науки України (2016-2019), Українська освітня, державна і політична діячка;  Михайло Чумаченко - Випускник У 14 років хлопець розробив першу у світі емоційну маску, а зараз уже налагоджує власний стартап. 

ТОП-10 вчителів оголосять вже 1 вересня, а переможців премії – у жовтні.  

Нагадаємо, у 2019 році вчитель інформатики з Вінниці Олег Слушний, отримав приз глядацьких симпатій премії “Global Teacher Prize Ukraine 2019”. На той момент вчитель був керівником Школи комп’ютерної грамотності вчителів, проводив майстер-класи та тренінгові заняття для колег. На його думку, зміна клімату – одна з найнагальніших проблем людства. Саме тому він активно пропагує ідеї захисту довкілля та зменшення згубного впливу на природу. 


 


Теги: премія

Переглядів: 2638
Поширень: 0

Останні новини