У Вінниці пройде традиційний напівмарафон  "Вінниця біжить"

У Вінниці цього тижня, 22 серпня, відбудеться традиційний напівмарафон «Вінниця біжить». До забігу долучаться 900 людей з усієї України. Серед учасників не тільки професійні спортсмени, а й всі охочі, незалежно від віку та фізичної підготовки.  

На сайті міськради повідомляють, що грошові призи отримають ті, хто переможе на різних дистанціях. На кожного десятого учасника чекає подарунок. А серед найменших спортсменів розіграють велосипед.  

Старт марафону о 8:00 від головного входу Центрального міського парку ім. М. Леонтовича.  

«Це уже третій напівмарафон у Вінниці. Це спортивне дійство, яке показує, що спорт єднає. Все організовано на високому професійному рівні», - розповів голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський.  

Забіги пройдуть на трьох дистанціях:  

4,2 км – для всіх охочих. Старт о 10:30.   10 км – для людей, віком від 16 років. Обираючи цю дистанцію, учасники мають принести оригінал паспорта. Старт о 08:00.   21,095 км – дистанція для професійних спортсменів і тих хто впевнений, що подолає ці кілометри. Вік учасників від 18 років.  

Для всіх учасників обов’язкова попередня реєстрація.  

«Минулий рік ми пропустили через пандемію COVID-19. Цьогоріч, дуже уважно спостерігали за ситуацією із захворюваністю. В травні зрозуміли, що маємо усі шанси на влаштування напівмарафону. Він пройде за спеціальним регламентом і з дотриманням усіх рекомендацій головного державного санітарного лікаря. Це важливий захід, адже ми маємо показати, що займатись спортом необхідно навіть у часи пандемії. Для усіх учасників підготували захисні маски, під час реєстрації вони мають їх одягнути. Після старту - знімуть, адже бігти в масці не можна. Братимуть участь у забігу лише ті, хто попередньо зареєструвались, а це 900 людей», - відзначив керівник медіа-група «RIA» Олег Горобець.  

Видача стартових номерів відбудеться 21 серпня в шаховому клубі Центрального парку культури і відпочинку з 09:00 по 18:00. Перед забігом усі спортсмени отримають номери з електронними чіпами, для цього потрібно буде пред’явити оригінал паспорту, медичну довідку чи страховку.  

Також понад 100 учасників АТО/ООС долучаться до напівмарафону. Для них участь безкоштовна.  

Найдовшу дистанцію - 21,095 км планують подолати 350 учасників. Кожен, хто добіжить до фінішу отримає ексклюзивну пам’ятну медаль.  

Під час заходу організатори та учасники дотримуватимуться усіх протиепідемічних рекомендацій. Вони пройдуть температурний скринінг. На спеціальних локаціях чергуватимуть медики.  

Організатори забігу просять з розумінням поставитися до заходу водіїв, які змушені будуть спланувати свій маршрут в об’їзд головних магістралей міста. 


Переглядів: 2193
Поширень: 0

Останні новини