"Вінниця була і залишається чемпіоном з впровадження комплексних інтегрованих проектів, Вінниця - чемпіон інновацій," - голова делегації зі Швейцарії - Мартін Кандінас

У нашому місті другий день перебуває з офіційним візитом делегація зі Швейцарії.



Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Сьогодні швейцарці мали змогу ознайомитись з цифровізацією управлінських процесів нашого міста, новим вебпорталом Вінниці та запровадженими електронними сервісами. Наприкінці зустрічі для гостей організували екскурсію Прозорим офісом.

Під час зустрічі міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що Швейцарія - стратегічний міжнародний партнер нашого міста, а співробітництву цьогоріч виповнюється 15 років.

"Цей рік для нас знаковий, адже 15 років тому ми підписали першу угоду про співробітництво. Це був перший крок налагодження транспортної системи, мобільності в місті й отримання першої партії швейцарських трамваїв з Цюриха. Ми цінуємо ці результати. І це довгострокове співробітництво, яке потім розширилось і в інших сферах. Ще один напрямок співпраці - це проєкт з енергоефективності. Ми змогли забезпечити нову якість послуг з теплопостачання для мешканців 3-х мікрорайонів. Завдяки масштабним заходам з модернізації системи: заміні мереж, будівництву нових та реконструкції застарілих котелень, впровадженню системи SCADA. Вінниця першою серед міст у Східній Європі здобула Європейську Енергетичну Відзнаку. І ми далі підтримуємо цей статус системною роботою,"

- розповів міський голова.

Під час обговорення підіймали й питання розвитку велоінфраструктури міста. Варто зазначити, що у Вінниці наразі діє розгалужена система велопрокату, а загальна довжина мережі складає 85 кілометрів. Розвитку цієї галузі також посприяли зі Швейцарії.

"Важливий напрямок роботи - електронне врядування та цифровізація. Сучасні та доступні послуги для мешканців, якісна комунікація з громадою, принципи партисипації. До речі, цифровізація муніципального простору – один з пріоритетів Стратегії міста на наступні 10 років. Для нас також дуже важливо, що Швейцарія підтримала нашу ініціативу щодо проведення аудиту управління фінансами громади. Наше місто відібрали для участі у даному проекті, і ми готові надалі співпрацювати з командою експертів, щоб підвищувати рівень прозорості та відкритості,"

- додав Сергій Моргунов.

Завдяки цьому партнерству в нашій громаді було запроваджено електронну систему петицій, громадських бюджетів та муніципальний чатбот "Свої", а також розроблено новий сайт міста.

"Вінниця вже багато років системно впроваджує новітні технології. Вона стала майданчиком для пілотного впровадження загальнонаціональних сервісів та електронних інструментів і поширює набутий досвід серед інших міст України. Ми вдячні Швейцарській Конфедерації за підтримку різних проєктів цифровізації, які впроваджено в рамках співпраці з програмою EGAP,"

- подякував гостям заступник міського голови Андрій Очеретний.

Голова швейцарської делегації, Віце-Президент Національної Ради Швейцарії Мартін Кандінас високо оцінив успіхи нашого міста:

"Співпраця з Вінницею займає у наших двосторонніх відносинах дуже важливе значення, тому що місто Вінниця було і є чемпіоном у впровадженні комплексних інтегрованих проєктів, є чемпіоном інновацій, запровадження високого стандарту надання послуг громадянам, а також Вінниця показує ефективні зміни у демократичному врядуванні. Вчора ми мали змогу побачити як реалізували проєкт з енергоефективності, а також обговорити зміни в трансформації громадського простору, мобільності, транспортній системі, демократичного самоврядування. Ми вражені тими результатами, які побачили. Але видимі успіхи завжди мають невидиму сторону. Наші колеги розповіли нам, що Вінниця є чемпіоном серед громад в е-врядуванні та діджиталізації і це, зокрема, дає змогу ефективно впроваджувати ті процеси, про які ми вже говорили, а також бути ефективними у наданні адміністративних та соціальних послуг. Тому ми також з нетерпінням очікуємо на те, щоб познайомитися і з цією стороною нашої співпраці."

Крім того, швейцарець привітав усіх присутніх із Днем Незалежності України та побажав нашій країні миру, процвітання, благополуччя та успіхів у впровадженні реформ.


Переглядів: 2183
Поширень: 0

Останні новини