“Програму розвитку культури і мистецтва” ухвалили у Вінницькій міськраді 

Модернізація закладів культури, проведення масштабних заходів, фестивалів, конкурсів, розвиток бібліотек як мультикультурних центрів - ці та інші питання обговорили сьогодні, 25 серпня, у Вінниці в рамках проєкту “Програми розвитку культури і мистецтва у Вінницькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки”.  

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. 

У пріоритеті проєкту  – збереження та підтримка у належному стані пам'яток історії та архітектури, створення належних умов доступу глядачів до кращих зразків національного та світового кіномистецтва.  

Проєкт Програми представив директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук. 

«Програма розвитку культури і мистецтва у Вінницькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки – це наш основний стратегічний документ до 2024 року включно, – зазначив під час презентації директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук. – Метою Програми є вирішення основних проблем галузі культури і мистецтва, інтенсифікація культурного життя для формування гармонійно розвиненої особистості, досягнення високих рівнів розвитку професійного та аматорського мистецтва, розширення міжнародної співпраці та промоції нашої громади на міжнародному рівні». 

Окрім того, за словами Максима Філанчука, у Вінниці збільшилась кількість закладів культури у зв'язку з приєднанням територій. Наразі їх 44.  

Серед пріорітетних завдань Програми – розвиток мережі закладів культури ВМТГ,  їхня модернізація, підвищення якості надання ними послуг.  

Розвиток бібліотек як мультикультурних центрів теж є одним із пріоритетів. Для осередків культури у віддалених мікрорайонах ВМТГ забезпечать ефективне функціонування єдиної мережі клубних закладів. 

У проєкті Програми йдеться й про збереження та підтримку у належному стані пам'яток історії та архітектури, пам'яток нематеріальної та матеріальної культурної спадщини. Також –  створення належних умов доступу глядачів до кращих зразків національного та світового кіномистецтва. Пріоритетним завданням є й формування сприятливих умов для активного відпочинку, задоволення духовних та естетичних потреб громадян, організація культурного дозвілля. Також у документі йдеться про підтримку та розвиток закладів мистецької освіти. 


Переглядів: 2331
Поширень: 0

Останні новини