Звання “Почесний громадянин Вінниці” отримає директор ансамблю "Барвінок"

На черговій сесії 8 скликання Вінницької міської ради прийняли рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин Вінниці” Народному артисту України, заслуженому діячу мистецтв України, директору та художньому керівнику Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва “Барвінок” з 1984 року.

Питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» представив Чорнолуцький С.Г., в.о. керуючий справами виконавчого комітету міської ради.

“Фактично “Барвінок” є візитівкою міста Вінниці. Не тільки Вінниці, але й області, враховуючи, наскільки вони часто представляли і Вінниччину і Україну на різних міжнародних майданчиках, фестивалях і сама діяльність Петра Адольфовича ефективна в управлінні цим колективом, тому я думаю, що справедливо проголосувати і підтримати цей проєкт рішень”, - зазначив Сергій Моргунов на засіданні.

Нагадаємо, комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» отримала пропозиції на присвоєння звання по чотирьох кандидатурах:

Володимир Гройсман. Був міським головою Вінниці з 2006 по 2014 рік, прем’єр-міністр України з 2016 по 2019 рр.; Ольга Твердохлєбова. Почесний ветеран України, полковник у відставці, розвідниця, інвалід війни 1-ї групи; Володимир Гігінеїшвілі. Заслужений будівельник України, почесний культурний консул Грузії в Україні. Під його керівництвом побудовано понад 500 об’єктів. Петро Бойко. Народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, директор та художній керівник Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва “Барвінок” з 1984 року.

Однак, як повідомили на засіданні, Володимир Гройсман та Володимир Гігінеїшвілі відмовились від участі у конкурсі. Таким чином на засіданні між кандидатами Петром Бойком та Ольгою Твердохлєбовою одноголосно обрали Петра Бойка, керівника Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва “Барвінок”.

Почесний громадянин міста Вінниці має право:

на першочерговий прийом посадовими особами міста і депутатами міської ради; на першочергове безкоштовне обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах, госпіталізацію і лікування в стаціонарах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста; \ на участь в міських урочистих заходах і вечорах; на безкоштовне поховання відповідно до встановленої середньої ціни на ритуальні послуги для забезпечення безоплатного поховання померлих Почесних громадян міста.

Переглядів: 2555
Поширень: 0

Останні новини