Що дає обов’язкове страхування авто?

Окрім того, що поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності захищає від штрафів за його відсутність, він також служить фінансовою подушкою у разі ДТП.

Що передбачає автоцивілка?

Класична страхова програма включає у себе тільки два ризики:

збитки, нанесені майну третіх осіб;

шкода, нанесена здоров’ю і життю третіх осіб.

Тобто поліс рятує власника транспортного засобу у разі, якщо він є винуватцем аварії. При цьому кошти на ремонт його власного авто, як і на лікування, страхова компанія не компенсує.

Стосовно розміру компенсації, все залежить від обраної франшизи і загальної суми нанесених збитків. Наприклад, базова автоцивілка в Харкові, яку пропонує компанія ARX, включає 130 000 грн на відшкодування за матеріальну власність і 260 000 грн на лікування потерпілому. Якщо шкода нанесена на більшу суму, різницю винуватець має сплатити з власної кишені.

Як захистити себе від більших ризиків?

Окрім базової автоцивілки, яку можна оформити онлайн за 10 хв., є ще три більш розширені страхові програми:

добровільна — розмір компенсації збільшено на суму від 50 000 до 1 000 000 грн;

«Все включено» — умови базового або добровільного полісу плюс КАСКО (страхування майна власника полісу);

СМАРТ автоцивілка — миттєва знижка мінус 10% від вартості полісу і можливість отримати знижку до 25% за накопичені бали через спеціальний мобільний додаток Smart Drive.

Для зручності автоцивілку можна купити онлайн, без необхідності їхати в офіс компанії. Договір надходить на вказану вами електронну адресу і одразу починає діяти. Електронний поліс має таку ж силу, як і паперовий документ. Бажано його роздрукувати, особливо якщо крім власника автомобіля ним керує ще хтось. Проте навіть електронна версія, завантажена у смартфон чи планшет, має ту ж саму юридичну силу.

Варто оцінити всі можливі ризики у вашому конкретному випадку, перш ніж обирати автоцивілку.


Переглядів: 3137
Поширень: 0

Останні новини