Майже тиждень діти помирали від отрути. Подробиці смерті дітей від грибів

Стали відомі нові подробиці жахливого отруєння дітей на Вінниччині. Як повідомлялось раніше, у лікарні померло двоє дівчаток від отруєння лісовими ягодами чи грибами та був госпіталізований 13-річний хлопчик.
Про це повідомляє https://www.vinnitsa.inf
Трагедія сталась у багатодітній сім'ї. Ще 4 вересня першою до лікарні «швидкою», доправили 12-річну Владиславу. У дитини почалась нудота, діарея та нестерпний біль у животі. Спочатку дівчинку лікували у звичайному відділенні. Та потім їй стало гірше. Різко впав тиск. Владиславу терміново перевели у реанімацію.


«О 4-й годині ранку дитина дає зупинку серця. Черговий лікар виконав всі реанімаційні заходи. Відновив через 35-40 хвилин, запустилося серце і дитина була переведена на штучну вентиляцію легень. Її під'єднали до апарату»,

- коментує Дмитро Кондратюк, виконуючий обов’язки завідувача відділення реанімації Гайсинської районної лікарні.
Дівчинка впала в кому, І водночас в реанімацію доставляють її 4-річну сестричку Злату, яку доправили вже у важкому стані. Організм не витримав у дівчат. Вони померли одна за одною.
Окрім них допомоги медиків потребують ще троє дітей з цієї родини. До обласної дитячої лікарні відправили 13-річного Станіслава, 10-річну Богдану та 2-річного Ореста. Наразі їх стан стабільний.


«Мати пояснює, що першого числа і другого діти збирали гриби, вона ті закривала. Дітям вона не давала їсти і забороняла їсти, як вони наїлись цих грибів, вона пояснити не може»,

- каже Ігор Соломон, начальник Гайсинського районного управління поліції.
За злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною проти Катерини відкрили кримінальне провадження. Їй загрожує до 5-ти років позбавлення волі.
Тим часом Гайсинською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті двох малолітніх дітей у Гайсинському районі в результаті харчового отруєння (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).


Теги: отруєння

Переглядів: 19562
Поширень: 111

Останні новини