У 29-ти садочках Вінниці питна вода не відповідала нормам

Щоліта працівники Держпродспоживслужби відбирають проби води в закладах дошкільної освіти та школах та проводять лабораторний аналіз.

Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.

Цьогоріч в дитячих садочках було відібрано 59 проб питної води, з яких 29 не відповідали нормативним значенням по мікробіологічним показникам.

В школах було відібрано 51 пробу питної води, з яких 10 не відповідали санітарним вимогам по мікробіологічним показникам – загальним коліформам та/або загальному мікробному числу.

Через незадовільну якість питної води директору департементу освіти направили 5 листів, в них вказано про необхідність забезпечення проведення інтенсивного промивання внутрішніх водопровідних мереж закладів та організацію повторних лабораторних досліджень. Про незадовільну якість питної води було також проінформовано начальника КП «Вінницяоблводоканал» та міського голову.

Після вжиття відповідних заходів якість питної води в усіх закладах освіти м. Вінниці відповідає санітарним вимогам, про що свідчать повторні результати лабораторних досліджень.



Переглядів: 2786
Поширень: 1

Останні новини