Джазовий колорит Люксембургу й Ізраїлю відчуємо у суботу на VINNYTSIA JAZZFEST

У суботу, 22 вересня, о 17.30 вперше у Вінниці на сцені міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 свій проект Claire Parsons Duo представить знаменита джазова співачка з Люксембургу Клер Парсонс. Її партнер по дуету – талановитий ізраїльський гітарист Еран Хар Евен.

Їхня музика – інтимний діалог голосу й гітари, який уже скорив європейських слухачів, а тепер вперше пролунає в Україні!

Джазова співачка Клер Парсонс народилася у 1993 році в Люксембурзі, де й почала ще в дуже юному віці всерйоз займатися музикою: академічним фортепіано – у 5 років, гітарою – у 9 років, джазовим фортепіано – у 15 років, вокалом – у 16 років. Пізніше відшліфовувала майстерність у Бельгії, де закінчила Королівську консерваторію Брюсселя за фахом джазовий вокал. Вчителями Клер там були знаменитий бельгійський співак Девід Лінкс (David Linx), бельгійський барабанщик Стефан Галлан (Stephane Galland) і голландський піаніст Дідерик Віссельс (Diederik Wissels).

Клер Парсонс – винятково активний учасник музичного життя Європи, її концерти регулярно проходять у клубах Люксембургу, Бельгії, Голландії, Франції й Німеччини. Незважаючи на молодість, Клер встигла виступити на декількох десятках джазових фестивалів у складі дуже різних проектів (модерн-джазових Claire Parsons Quartet і Tadpole Evolution, етно-джазового Aishinka, r'n'b-проекту Them Lights, експериментального хоп-біг-бенду deleb Orchestra і ін.).

Компанію Клер Парсонс на сцені VINNYTSIA JAZZFEST складе знаменитий ізраїльський гітарист Еран Хар Евен, який нині проживає у Амстердамі.

З 2006 року, коли музикант приїхав у Голландію, він невпинно виступає й записується із провідними джазовими музикантами цієї країни.

Серед найпомітніших його проектів: ліричний дует Evensanne (номінанти престижної голландської джазової премії Edison 2018), кінематографічний по звучанню проект басиста Пола Беларді Urban Voyage, мультижанровий гіпер-джазовий квартет Little Known Facts і модерн-джазовий Eran Har Even Trio. Сьогодні Ерана можна впевнено називати одним з лідерів голландської імпровізаційної музики.

Крім виконавської кар'єри, гітарист займається викладацькою діяльністю – він професор Консерваторії Амстердама й автор книги-допомоги з гітарної поліфонії.

Не пропустіть концерт Дуету Клер Парсонс 22 вересня о 17.30 у концертній залі по вулиці Театральна, 15 на фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

Партнер концерту: компанія music: LX.

Вартість квитків – 100 гривень.

Поспішайте придбати квитки на сайтах http://jazz.vn.ua та http://bilet.vn.ua, у касах Вінниці у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та в інформаційному центрі фестивалю, що діє у бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

Більше про інші концерти VINNYTSIA JAZZFEST-2018 читайте тут.



Переглядів: 2646
Поширень: 0

Останні новини