Сергій Моргунов розповів про реконструкцію “Кристалу”

Будівлю, яку раніше використовував завод “Кристал”, реконструюють. Там розмістять центр інновацій.

Про це Сергій Моргунов повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

Вінницький інноваційний парк “Кристал” це перший в Україні муніципальний проєкт. В ході реконструкції вже демонтували стару покрівлю, стіни, підлогу та технологічні трубопроводи. Там за спеціальною технологією підсилили суміжні стіни. Також замінили дах, утеплили його, виконали заходи для покращення надійності конструкції: полагодили перекриття, де це було необхідно, влаштували пароізоляцію, з легкого бетону зробили стяжку під ухилом для природного відведення опадів; на даху встановили каркаси під монтаж зенітних ліхтарів, які дозволять сонячному світлу максимально проникати всередину будівлі; виконали перший етап монтажу системи дощової каналізації по даху; проклали частину нових тепломереж. 

Зараз у розпалі фундаментні роботи. Там влаштовують підґрунтя та бетонну основу міжповерхових перекриттів нової будівлі. Закладають стовпчастий фундамент. Вже зробили основу під частину колон.  

Що ж буде у новому приміщенні?

На першому поверсі розташують лабораторії та кафетерій, на другому - міні готель на чотири номери, а на третьому клубні офіси, вони будуть дворівневими.

“Тут працюватимуть різні команди стартапів, підприємців, фахівців креативних індустрій. До кінця року очікуємо, що триповерховий каркас буде готовий повністю. Плануємо розпочати монтаж каркасу фасадних систем.  І навіть завершити – за умови додаткових коштів. Ми подали заявку на участь в державній програмі "Створення центрів креативної економіки" від Мінрегіону, йде мова про 20 млн грн для вінницького технопарку.  Важливе стабільне фінансування. Разом з муніципальними інвестиціями на об’єкт передбачені кошти з державного бюджету. На 2021 рік наша громада виділила 9 млн грн; і 19,5 млн грн – державне співфінансування. Ця підтримка важлива, адже проєкт, який Вінниця реалізує з 2018 року, – стратегічний не лише для нашого регіону. За інноваціями та креативною економікою – майбутнє України, її розвиток і добробут. Завдяки технопарку «Кристал» ми хочемо привабити ідеї та таланти та створити якісні можливості для самореалізації молоді.”

- написав Сергій Моргунов.

Більше про проєкт інноваційно-технологічного парку «Кристал» можна дізнатись на сайті https://vmci.vn.ua/?page_id=389



Переглядів: 2942
Поширень: 0

Останні новини