Бюджетні установи Івано-Франківська хочуть тепла

У Вінниці опалювальний сезон вже розпочався. Вчора в житлових будинках, а минулого тижня в бюджетних установах. Та не у всіх містах України ситуація настільки радісна. 

Наприклад у Івано-Франківську постачання газу в бюджетні установи відсутнє. Тобто заклади охорони здоров'я, школи, садочки та інші соціальні заклади без тепла, зараз там 18-19 градусів тепла.

Навіть підписавши Меморандум, закріпивши ціну на газ для бюджетних установ, у місті існують проблеми входження в опалювальний сезон.

“Заклади охорони здоров'я не мають опалення. Зараз там 18-19 градусів тепла... Попри те, що на початку року була домовленість про ціни на газ за 7-8 гривень за кубометр, а тепер виходить - за 30? А це додатково 500 тисяч грн для міського бюджету! А тепер уявіть яка ситуація в закладах освіти. Понад 10 тисяч діток, які мають навчатись в теплих і комфортних умовах! А це понад 253 тисячі кубометрів газу та понад 7 мільйонів для бюджету міста. А ще є заклади культури, бібліотеки, соціальні заклади... Це надзвичайна ситуація і треба приймати негайні рішення. Адже йдеться не лише про матеріальні збитки для громади, а й про комфорт людей!” -

написав на своїй сторінці очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків.



Переглядів: 2711
Поширень: 1

Останні новини