Динамо, Чорноморець, Металіст та інші: у Вінниці проходить серія міжнародних дитячих турнірів Utmost Cup

Протягом жовтня у місті над Бугом проходить серія міжнародних дитячих турнірів Utmost Cup. Масштаби турнірів вражають, участь у змаганнях однієї вікової категорії бере близько 60 команд.

Турніри проводяться щотижня. Розпочинали з найменших - діток 2014 р.н.

Вчора завершився Utmost Cup серед дітей 2011 та 2013 р.н. Участь взяли 70 команд, серед яких українські гранди: київське “Динамо”, одеський “Чорноморець”, харківський “Металіст”, запорізький “Металург”, а ще гості з найближчого зарубіжжя: “Спортул” та “Академія Раду Ребежа” - гранди сусідньої Молдови. 

Турнір тривав чотири дні, проходив на чотирьох стадіонах та залучив більш ніж півтори тисячі дітей, батьків та тренерів.

Серед дітей 2011 р.н. кращими стали вінничани, вони за чотири дні не пропустили жодного голу, натомість забили 17.

“Наша команда вперше виграла «Utmost Cup» без жодного пропущеного м’яча. Сьогодні це найсильніший дитячий футбольний турнір не лише в Україні, але й країнах ближнього зарубіжжя. Нашими юними гравцями нині вже цікавляться відомі команди – «Рух», «Динамо» (Київ) тощо. Водночас було б добре, якщо б вони з часом продовжували свою футбольну кар’єру саме у рідному місті”

- сказав тренер переможців Юрій Коваль.

У молодшій віковій категорії перемогу здобули гравці київського “Динамо”. Вони у фіналі здолали львівські “Карпати”.

“Турнір проводиться вже п'ятий рік, і розпочинався він з п’яти команд,які переважно представляли Вінницю. Зараз перед собою ми бачимо 70 команд не лише зі всієї країни, а й з сусідніх держав і розуміємо що він став одним з кращих в Україні”

- говорять організатори змагань Олександр Гайдаржи та Андрій Панчук.


Турнір проводиться за підтримки міської ради та Сергія Моргунова.

“Я вдячний організаторам за створення такого масштабного футбольного дійства, вдячний тренерам та батькам, які виховують юних футболістів, й вдячний безпосередньо гравцям, які є майбутнім українського та світового футболу”

- сказав депутат Андрій Ковальов у своєму вітальному слові.


Теги: футбол

Переглядів: 3248
Поширень: 0

Останні новини