У Вінниці висадять майже тисячу молодих дерев

Традиційно у Вінниці осінню висаджують молоді дерева. Цього року у планах висадка 950-ти саджанців у різних районах міста.

Про це повідомила Вінницька міська рада.

На вулиці Пирогова вже висадили два десятки молодих кленів, а для решти саджанців там готують лунки. Також триває озеленення вулиці Данила Нечая, там висадять більше 70 кленів. 

Загалом, в цьому році на території Вінниці планують посадити 150 молодих дерев і ще близько 800 – у дворах багатоповерхівок.

На вулиці Пирогова дерева висаджують на ділянці від перехрестя з вулицею Келецькою до вулиці Заболотного (зупинка «Дачна»). Клени висаджують у відповідності до Обов'язкових вимог вуличної посадки дерев та чагарників на території Вінницької міської територіальної громади. 

«Саджанці мають уже сформовану кореневу систему. Вік цих дерев – більше 10 років, висота  – від 4,5 до 6 метрів. Всі дерева, згідно з нашими стандартами висадки молодих дерев у місті, повинні мати обхват стовбура не менше 12 сантиметрів. Такі саджанці добре переносять погодні умови, вони приживлюються у 95%. Бо якщо порівняти з практикою висадки у деяких громадах двох- або трирічних сіянців з відкритою кореневою системою, то їх приживлюваність дуже низька – лише 15-20%»

 – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.



Переглядів: 2873
Поширень: 0

Останні новини