Вінниця серед трійки «жовтих». Як зберегти позицію?

Станом на 28 жовтня, до "червоної" зони епідемічної небезпеки увійшли: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська області. Посилений карантин торкнувся вже більшості українських областей.


Вже з суботи, 30 жовтня, "червоними" стануть Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області. Не виключено те, що цей перелік буде зростати, адже станом на сьогодні тільки три області відповідають жовтому рівню епіднебезпеки - Вінницька, Закарпатська та Кіровоградська.


Джерело: дані Міністерства охорони здоров’я.


"Я закликаю громадян не чекати посилення карантину, адже щеплення в першу чергу потрібно для того, щоб зберегти своє життя та здоров’я, не дати хворобі покласти вас в реанімацію, бо вакцинація - це єдина можливість уникнути колапсу медичної системи. Кількість розгорнутих ліжок не матиме значення, якщо не вистачатиме лікарів, які зможуть надавати кваліфіковану медичну допомогу", - наголошує заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.



Переглядів: 2768
Поширень: 0

Останні новини