Незвичні жіночі виділення можуть свідчити про серйозні недуги, наслідком яких може стати навіть безпліддя

Виділення зі статевих шляхів, які мають незвичну консистенцію та колір, а ще неприємний запах можуть свідчити про небезпечний патологічний процес в статевій системі жінки.

Тому гінеколог Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Анна Волинець наполегливо рекомендує вінничанкам, що стикнулись з такою проблемою, негайно звернутись до жіночого лікаря аби ефективно її позбутись.

Чи часто жінки скаржаться на патологічні виділення? Які симптоми мають занепокоїти вінничанок?

На сьогоднішній день багато жінок приходять на прийом саме зі скаргами на патологічні виділення. І дуже часто це якраз ознаки захворювань, що передаються статевим шляхом.

Найчастіше це: трихомоніаз (рясні білі, жовті або зелені пінисті виділення з неприємним запахом, що супроводжуються свербінням та/або печінням, хворобливим сечовипусканням);  

хламідіоз (характерний жовтий колір виділень, що часто супроводжуються болями в нижній частині живота, хворобливим сечовипусканням, збільшенням та болісністю бартолінової залози);

гарднерельоз (кількість виділень значно збільшується, колір - сірувато-білий, з'являється неприємний запах (запах тухлої риби) і несильно виражений свербіж зовнішніх статевих органів, що періодично виникає. Симптоми посилюються після статевого акту. При тривалому перебігу хвороби виділення стають жовто-зеленими, липкими);

кандидоз (густі виділення, схожі на грудки жовтого сиру, кількість виділень значно збільшена. Супроводжується виснажливим інтенсивним свербіжем статевих органів і подразненням (почервоніння, набряк);

гонорея (помірні жовтувато-білі виділення з піхви, що супроводжуються болями внизу живота, болями при сечовипусканні та, нерідко, міжменструальними кровотечами) та ін.

Чи всі захворювання, що передаються статевим шляхом сигналізують про себе?

Інкубаційний період таких захворювань може бути від 2-3 днів до декількох тижнів. Але є захворювання, які можуть протікати безсимптомно, при цьому людина може навіть не знати, що вона є носієм патологій, а отже інфікує своїх сексуальних партнерів.

Для більшості перерахованих вище захворювання характерні спільні ознаки:

Зуб і печіння зовнішніх статевих органів Почервоніння статевих органів Біль внизу живота Незвичні виділення із статевих шляхів з неприємним запахом Болісне та часте сечовиділення Біль під час та після статевого контакту Поява на статевих органах плям, виразок, пухирців Збільшення лімфатичних вузлів, особливо в області паху.

Як діагностуються захворювання, що передаються статевим шляхом? Чи можна тільки по одному вигляду патологічних виділень поставити діагноз?

За характером виділень практично неможливо точно встановити достовірний діагноз, так як у більшості випадків є поєднання двох і більше патологічних процесів. Тому по вигляду виділень можна лише припустити розвиток певного патологічного процесу, а довести його наявність треба за допомогою лабораторних досліджень: мазок виділень, бактеріальний посів виділень та ПЛР-діагностика, що покаже ДНК-фрагменти патологічних мікроорганізмів.

Всі ці обстеження проводяться на гінекологічному кріслі.

Важливо пам’ятати, що захворювання, які передаються статевим шляхом небезпечні своїми ускладненнями – запальні захворювання органів малого тазу, спайкові процеси, порушення репродуктивної функції, безпліддя, викидні, невиношування  дитини.

Обстеження та лікування мають проходити як жінка, так і чоловік.

На сьогоднішній день, Лікувально-діагностичний центр «Меділюкс» має всі умови для ефективного лікування захворювань, що передаються статевим шляхом. Тому звертайтесь, будемо раді попіклуватись про ваше здоров’я.

Записатись на прийом до лікаря-гінеколога Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Анни Волинець можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (безкоштовно з мобільного), 098 101 74 74, 073 101 74 74.


Переглядів: 15870
Поширень: 34

Останні новини