На Вінницькому летовищі продовжується реконструкція

Продовжуються активні роботи з реконструкції Вінницького аеропорту та ремонту злітно-посадкової смуги. Сьогодні, першого листопада, у міській раді відбулося чергове засідання координаційного комітету з реалізації проєктів реконструкції аеродрому та аеровокзалу в КП «Аеропорт Вінниця».


Про це повідомляє Вінницька міська рада.


Одразу після того, як аеропорт отримав фінансування з державного бюджету України у сумі 135 млн грн, які є першою частиною з передбачених коштів на І-шу чергу реконструкції (це майже 1,054 млн грн). Загальний кошторис робіт по аеродрому становить 1,5 млрд грн.


Зараз в аеропорту виконується демонтаж аеродромних плит, ведуться роботи по влаштуванню дорожнього корита під розширення злітно-посадкової смуги. Військові проводять демонтаж світлосигнального обладнання. Триває прочищення деформаційних швів з їх герметизацією та влаштування колекторів водовідведення.


«На цей час повністю профрезеровані злітно-посадкова смуга та перон. Демонтовано 400 м2 аеродромних плит. Підрядна організація встановила бетонний завод, який вже виробляє бетонну суміш. Нею заповнюють пустоти після демонтажу зруйнованих дорожніх плит. Усі роботи наразі виконуються згідно графіку»

- розповів директор КП «Аеропорт Вінниця» Володимир Ніценко.


До кінця року на смузі заплановано прочистити деформаційні шви та провести їх герметизацію. Також у планах – демонтувати аеродромні покриття зі збірних залізобетонних плит ПАГ-18 та улаштувати дренажну систему, колектори, вирівнюючий шар.


Оскільки, держава відкрила фінансування на аеродром, з'явилась можливість розпочати другий важливий етап проєкту - реконструкцію аеровокзалу.
Відповідно до домовленостей, міська влада взяла на себе зобов'язання оновити аеровокзальний комплекс власними силами. І вже забезпечила розробку проєктно-кошторисної документації та залучила кошти на ці масштабні роботи. На І чергу робіт необхідно 300 млн грн.

Отже, за сприятливих умов, вже у 2023-му, Вінниця матиме повністю модернізований сучасний міжнародний аеропорт, який відповідатиме усім вимогам авіаперевізників та забезпечуватиме комфорт і безпеку для пасажирів.


Теги: аеропорти

Переглядів: 3210
Поширень: 1

Останні новини