"Це заклад європейського рівня", – Сергій Моргунов про новий корпус лікарні швидкої допомоги

Реалізація масштабного проєкт, який передбачає добудову головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київській на завершальному етапі. Роботи розпочали після виділення коштів ще у 2017 при Уряді Володимира Гройсмана. Наразі у приміщенні створюють всі необхідні умови для надання висококваліфікованої екстреної медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару з гострими станами, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду. 

Про це повідомляє міська рада.

На першому поверсі облаштовують відділення екстреної медичної допомоги (зона сортування, зона очікування, діагностична зона, протишокова зона на 6 місць). На другому поверсі буде відділення інтенсивної терапії на 18 місць. А на третьому – операційне відділення на 4 операційні та зала телемедицини. У підвальному приміщенні розташовані центральне стерилізаційне відділення та пральня.

Загальна кошторисна вартість об'єкту – 270,3 млн грн (і будівельні роботи, і придбання обладнання). Станом на перше листопада виконання по об'єкту в частині будівництва складає 121,3 млн грн, 70% з них – гроші  бюджету Вінницької міської територіальної громади (84 млн грн) та 30% – субвенція з державного бюджету (12 млн грн) й кошти державного фонду регіонального розвитку (25,6 млн).

«Коли наша лікарня ШМД стала лікарнею Вінницького госпітального округу, міський голова Сергій Моргунов дав доручення у рамках реалізації Стратегії розвитку міста добудувати ще площі, адже потреба у цьому була дуже великою. Проектно-кошторисна вартість цього проекту склала 270 мільйонів гривень. У 2017 році відбулись всі тендерні процедури і ми розпочали будівництво. Площа нового корпусу складає 3,5 тисячі квадратних метрів», – розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

Вже закупили апарати ШВЛ, монітори пацієнта, рентгенографічна цифрова пересувна система, комплект обладнання для центрального стерилізаційного відділення та ультразвукові діагностичні системи. Також придбали відеоколоноскопічну систему, бронхоскоп, фіброгастроскоп, лапароскопічні стійки, комплект наркозно-дихальних апаратів, операційні столи та інше необхідне устаткування.

“Готуємось до такого очікуваного відкриття. Це заклад європейського рівня. Нова лікарня стане опорною для Вінницького регіону. Мобілізувавши зусилля нашої громади і держави, ми створюємо сучасні умови для пацієнтів та медиків. Найважливіше, що це все – заради порятунку життів людей.”, – зазначає Сергій Моргунов.


 


Теги: лікарні

Переглядів: 2788
Поширень: 0

Останні новини