У Вінницьких ковідних реанімаціях 98% пацієнтів – невакциновані

За даними МОЗ України, штам вірусу «Дельта» призводить до значно важчого перебігу хвороби і ускладнень. Порівняно з 2020 роком потреба в госпіталізації хворих виникає вдвічі частіше, а летальність у місті зросла в 2,5 рази.

Про це повідомляє міська рада.

«Статистика говорить саме за себе. Якщо з 1 жовтня по 1 листопада минулого  року у місті було зареєстровано 1 983 нових випадки COVID-19, то цьогоріч  – 2 823. Зростання – на 42%!  Торік у цей же період ми додатково у ковідних міських лікарнях розгорнули 185 ліжок і ліжковий фонд загалом складав 385 ліжок. А цього року упродовж жовтня  ми  додатково розгорнули уже 310 ліжок (з 240 збільшили до 550). Різниця відчутна, але іншого виходу немає», - розповідає заступниця директора департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова.

Торік у жовтні у Вінниці фіксували від 347 до 583 нових випадків COVID-19 на тиждень. Цього року ситуація значно погіршилась: доходить до 1053 нових випадків хвороби серед містян за тиждень. 

«Але наша найбільша проблема зараз в тому, що до лікарень люди переважно потрапляють вже у важкому стані. І 98% пацієнтів реанімацій сьогодні – не щеплені від ковіду. Який нині в більшості – це саме смертоносний штам «Дельта». Якщо торік у жовтні від ковіду померли 23 містянина, то цього року за жовтень 56 людей. Летальність зросла майже в 2,5 рази! Коли людина має щеплення від коронавірусу – це мінімізує, по-перше,  ризик захворіти на COVID-19, а якщо вже нездужала, і особливо при наявності хронічних супутніх захворювань, то у неї є всі шанси вилікуватись. У тих, хто не вакциновані, їх, на жаль, в рази менше», - говорить Світлана Стефанкова. 

За останню добу у Вінниці зафіксували 170 підтверджених нових випадків ковіду. У стаціонарах «ковідних» лікарень Вінниці станом на сьогодні перебуває 382 пацієнти. В реанімаційних відділеннях 50 хворих. Стаціонари лікарень завантажені на 70%.


Теги: медицина

Переглядів: 2718
Поширень: 2

Останні новини