Грант на суму 30 тисяч євро виграла Вінниця. Створюватимуть Стратегію розвитку культури громади

Наше місто здобуло перемогу у другому етапі конкурсу EU4Culture, який впроваджує Ґете-Інститут. Вінниця отримала 30 тисяч євро на створення Стратегії розвитку культури громади. 


Учора, 11 листопада, представники Вінницької громади взяли участь у церемонії нагородження міст-переможців у Києві.
Таке досягнення у конкурсі грантів допоможе створити важливий стратегічний документ для громади, про це дописує Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук.


«Вінниця має десятилітній досвід стратегічного планування. І участь у проєкті EU4Culture відкриє додаткові можливості для якісної підготовки нового документа - Стратегії розвитку культури. У нашій візії Вінниця 3.0 – це пульсуюче місто, де вирує життя і відбуваються різні активності. Ми претендуємо на статус культурної столиці Центральної України. І необхідно мати чіткі пріоритети, щоб досягти цієї мети. Написання стратегії не для галочки – це кропіткий процес. І важливо, що понад 90% вінничан готові долучитися до цього, як засвідчило проведене до Дня міста анкетування. Для мене це показник зрілості нашої громади», – каже Сергій Моргунов.

Грантова програма EU4Culture для нестоличних міст передбачає надання грантових коштів для місцевого самоврядування та громадських організацій на розробку культурних стратегій громад. Департамент культури Вінницької міської ради подав відповідну заявку на участь.


Серед сильних сторін Вінниці виокремили зручне географічне розташування, європейський напрямок розвитку територіальної громади, інтеркультурність, конкурентоспроможний культурний продукт, зацікавленість мешканців громади у їх потенційному залученні до розробки Стратегії, а також доступність культурно-мистецьких освітніх практик для різних соціально вікових груп. Про це розповів перший заступник директора департаменту культури міської ради Олексій Циганков.


На основі поданої інформації конкурсна комісія відібрала трьох переможців: Вінницю, Рівне, Полтаву. Ці територіальні громади потрапили у третій тур, вони отримали по 30 тисяч євро на написання стратегії.


«Наш наступний крок – написання Стратегії розвитку культури. Важливо, що для цього будуть направлені не бюджетні кошти, а грантові. До процесу створення цього важливого документу залучать експертів, стейкхолдерів та обов'язково громадськість. Презентувати Стратегію розвитку культури плануємо в наступному році. Вінниця буде однією з перших територіальних громад, яка матиме такий документ», – каже заступниця міського голови Галина Якубович.


На фінальний етап конкурсу троє лідерів мають подати проєкти своїх Стратегій. Та громада, яка переможе, отримає 300 тисяч євро на реалізацію документу.



Переглядів: 3042
Поширень: 1

Останні новини