Вінничани можуть долучитись до створення майбутнього Музею Вінниці

Минулого тижня, на сесії міської ради  депутати підтримали рішення про створення Музею Вінниці. Очільник міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук запитав у вінничан: яким вони хотіли б бачити майбутній Музей Вінниці.

 Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Упевнений, що відвідати майбутній музей захочуть як вінничани, так і туристи. Теж з нетерпінням чекаю реалізації цього унікального проєкту. Перший крок зроблений – я вже розповідав, що минулого тижня ми офіційно створили музейний заклад. Тепер необхідно працювати над його формою та змістом», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів, що потрібно реставрувати приміщення садиби «сталевого короля» Боруха Львовича (вул. С. Петлюри, 15-А), де має розміститись заклад.

Ідея музею виникла ще у 2017 році, коли заснували Центр історії Вінниці. З того часу креативна команда займається візією новоствореної установи: досліджує маловідомі історичні факти, вивчає досвід європейських музейників, налагоджує зв'язки з потенційними партнерами. Наразі стоїть завдання розробити концепцію музейної експозиції.


Теги: музеї

Переглядів: 3091
Поширень: 0

Останні новини