Вінниця довела, що й досі любить та поважає Кузьму!

Ювілейний концерт «Скрябін: Андрій Кузьменко – 50 років від дня народження» зібрав 20 вересня у вінницькому «Будинку Офіцерів» справжніх шанувальників творчості Кузьми. Музиканти гурту "Скрябін" разом із солістами Олею Лізгуновою та Женею Толочним подарували вінничанам унікальний шанс знову поринути у світ його яскравих мелодій та відвертих текстів. А родзинкою вечора стали виступи друзів колективу - талановитого музиканта, лідера популярного рок-гурту "O.Torvald" Євгена Галича та співачки, яка у 2013 році здобула для України почесне третє місце на "Євробаченні", Злати Огнєвіч.

Драйвову атмосферу можна було відчути ще задовго до самого концерту адже з динаміків при вході лунали кращі хіти Кузьми у його виконанні.

Заряджені цими знайомими мелодіями, вінничани з нетерпінням чекали появи музикантів «Скрябіна». І вони виправдали їх очікування. Оля Лізгунова та Женя Толочний розпалили зал - змусили активно підспівувати "скрябінським" пісням, майже кожна з яких того вечора лунала у новій, оригінальній обробці.

Вінничани традиційно не шкодували долонь - оплески лунали після кожної композиції. Та вони переросли у тривалу овацію після появи на сцені Злати Огнєвіч, яка у дуеті з Женею Толочним виконала пісню “Вогонь і Вода”. Цю композицію гітарист Олексій Зволінський написав ще тринадцять років тому, а Кузьма тоді склав до неї текст.

Врешті свій традиційний рокерський запал продемонстрував вінничанам і Євген Галич з "O.Torvald".

"А я не бультер'єр і не собака,

Велика голова така ніяка.

Що з того, що ми всі тепер Європа,

Як в мене голова така ніяка..."

Цей енергійний приспів відомої пісні у його виконанні підняв зал на ноги, а далі найактивніші вже танцювали у проходах між рядами та біля самої сцени.

Мабуть, найкраще той настрій, який подарували Вінниці того вечора музиканти, можуть описати самі вінничани. Ось лиш деякі з їх вражень:

"Композиції Кузьми, які виконували його друзі – Злата Огнєвіч, Євген Галич та гурт «Скрябін», наповнили присутніх неймовірною енергетикою та позитивом", - написала у Фейсбук голова постійної комісії облради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.

"Скрябін... без Кузьми, але з його піснями. Дякую!" - пише Ірина Миронова.

"Мегапозитивно! Емоції зашкалюють! Мрії збуваються!" - додає Лариса Курченко.

"Коли емоції переповнюють... від радості і драйву до сліз і смутку... Кузьма Скрябін в кожній пісні та в кожній ноті... Його музика вічна!" - пише власниця вінницького модельного агентства "GRACE" Катерина Просяннікова.

"Ніяке відео не передасть тих емоцій, які я сьогодні пережила... Дякую Богу, що дав можливість слухати і відчувати! Дякую гурту Скрябін, що продовжують справу Кузьми! Дякую організаторам, що дарують нам змогу бути причетними до такого дійства! Дякую Андрію, за його творчість, що так багато зробив і залишив нам після себе", - висловилась у Фейсбук вінничанка Юлія Науменко.

Додамо, що організатором цього чудового заходу, який бодай на один вечір повернув вінничанам відчуття живої присутності Кузьми, став продюсерський центр "Nekrasov".

Медіа-партнер - MoeMisto.ua.

Партнер – ТЦ «Sky Park».

Приймала та пригощала - "Сказка".

#PC_NEKRASOV



Переглядів: 2638
Поширень: 0

Останні новини