Яким буде урожай у 2022 році?

Гідрометцентр України стверджує, що погодні умови сприяють отриманню багатого урожаю у 2022 році. У країні випало 495 мм опадів, що на 120% перевищує середню норму. До того ж у поточному році не спостерігалася ґрунтова посуха. Оптимальним був температурний режим серпня. Ситуація була сприятливою для сівби озимих культур. Спеціалісти Мінагрополітики та продовольства планують збільшити врожайність зернових та зернобобових культур до 75,8 млн.тонн. Але агрокультурам для забезпечення ефективного зростання необхідна достатня кількість азоту, фосфору, калію, а у ґрунті їх може бути недостатньою. Помітно поліпшити живлення рослин можна за допомоги комплексних міндобрив. Високою ефективністю відрізняєтьсядобриво нітроамофоска.

Інші фактори впливу на урожай

Оптимістичні прогнози щодо урожаю 2022 року озвучують і спеціалісти української Національної академії аграрних наук. Цьому сприяють такі чинники:

- достатнє вологозабезпечення ґрунту у передпосівний період на ранніх посівних термінах. Це забезпечує отримання на більшості посівних площ гарних сходів;

- відсутність критичних температур повітря та ґрунту, які могли б негативно вплинути на життєздатність рослин (дані статистичного аналізу погодних умов за останні 15 років).

Зазвичай у степному регіоні щороку спостерігаються посушливі явища, які можуть вплинути на формування врожайності, бо потреба у волозі задовольняється лише на 60 або 70%. Особливо від посухи страждають посіви на схилах та еродованих ґрунтах, бо через стікання талих та зливових вод створюються посушливіші умови, ніж на рівних полях.

Негативно на врожайності агрокультур може позначитися здорожчання азотних добрив, якого аграрії очікують навесні. Підвищення вартості добрив азотної групи планується від 5 до 10%, це пов’язано з підвищенням цін на газ.

У цьому році вже виросла ціна на гранульовані комплексні добрива майже вдвічі.

Пропозиції від «Тетра-Агро»

Компанія пропонує виробникам сільськогосподарської продукції комплексні мінеральні добрива за прийнятними цінами. Нітроамофоска-М:

- забезпечує сільськогосподарські рослини фосфором, азотом, калієм, корисними мікроелементами;

- сприяє росту та розвитку рослин шляхом нейтралізації рівня кислотності ;

- поліпшує вуглецеве живлення коренів;

- допомагає суттєво підвищити врожайність (на 30 – 70%).

NPK добрива позитивно впливають на врожайність озимих та ярих зернових, соняшника, сої, овочевих культур, що вирощуються на різних типах ґрунтів.


Переглядів: 18295
Поширень: 0

Останні новини