У Вінниці оновлять харчування для школярів

В Україні має принципово змінитись система харчування дітей.  Для цього у березні 2021-го прийнята відповідна Постанова КМУ № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», в якій і відображено всі нововведення.  

У Вінниці зміни повною мірою відбудуться з січня нового року. Ідея «диференційованого» шкільного харчування полягає у тому, щоб діти мали можливість обирати страви. Вони мають бути смачними, корисними, різноманітними, з достатньою кількістю овочів і фруктів, без сосисок і ковбасок.

 Про це повідомляє Департамент освіти Вінницької міської ради.

Фінансування такого харчування у бюджетному законодавстві не передбачене. Тому батьки матимуть можливість обирати, на яку суму годувати своїх дітей.

Харчування дітей пільгових категорій (їх перелік визначений Постановою 305) міська влада не тільки збереже, а й значно покращить.

“Попри те, що ці нововведення запроваджуються досить динамічно, Вінниця готова виконати вимоги центральних органів влади. Адже покращенням якості харчування у школах міста міська влада почала займатись ще з 2016 року”, - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 3153
Поширень: 0

Останні новини