Дерев'яні підвіконня: переваги і недоліки у використанні

Інтер'єр приміщення складається з безлічі дрібниць. Це повною мірою стосується підвіконня, яке не тільки перешкоджає проникненню холодного повітря з вулиці, а й відіграє важливу декоративну функцію. Широке підвіконня — це додаткова корисна площа, яку можна використовувати для розміщення кімнатних рослин, книг, побутової або оргтехніки, облаштування місця для відпочинку.

Підвіконні плити можуть виготовлятися з різних матеріалів: деревини, пластику, штучного та натурального каменю, бетону. Незважаючи на таке розмаїття матеріалів, деревина залишається популярною на сьогодні. Дерев'яні підвіконня виготовляють з цільного масиву або меблевого щита. Вироби з дерев'яної дошки — досить вузькі, вони дорогі, особливо якщо виконані з коштовних порід. До того ж цей матеріал схильний до деформації. Меблевий щит — це бруски натурального дерева, склеєні по широкій стороні та ретельно відполіровані. Меблеві щити позбавлені недоліків цільного масиву, не схильні до деформацій, можуть мати самі різні розміри.

Замовити дерев'яні підвіконня для квартири, будинку або офісу можна в компанії «УкрЕкоЛіс». На сайті https://ukrekoles.com.ua/production/podokonniki/ можна вивчити асортимент різних моделей. Ми ж пропонуємо розглянути переваги, за які варто віддати перевагу саме дерев'яним підвіконним плитам.

Переваги та недоліки дерев'яних підвіконь

Деревина — чудовий матеріал для виготовлення різних виробів. Дерев'яні підвіконня можна поєднувати з різними видами віконних систем. Отвір має стильний, затишний та привабливий вигляд. Переваги природного матеріалу важко переоцінити — мова йде не тільки про естетичну сторону, але й про експлуатаційні характеристики.

Основні переваги дерев'яних віконних конструкцій:

Природність та безпека. Деревина не виділяє шкідливих речовин навіть за підвищення температури. Під вікном у квартирах традиційно розміщують батареї, в опалювальний сезон тепло підіймається, через що пластик може виділяти токсини. У порівнянні з цим багато порід дерев містять натуральні ефірні олії, які надають корисну дію на організм. Міцність, стійкість до механічних пошкоджень. Вироби мають довговічність — при грамотному догляді дерев'яне підвіконня прослужить кілька десятиліть. Комфорт, затишок, природне тепло. Різноманіття забарвлень, текстур. Можливість виготовити підвіконня складних форм. Можливість самостійного ремонту, реставрації, зміни кольору.

Широке підвіконня можна об'єднати з письмовим або кухонним столом, розширивши робочу площу. Набирає популярності оформлення зони відпочинку на підвіконні. Компанія «УкрЕкоЛіс», яка виготовляє дерев'яні вироби на замовлення, подбає про їхню міцність, дизайн, безпеку.

Серед недоліків дерев'яних виробів варто виділити високу ціну, акуратний і обережний догляд, використання сприятливих очисних засобів. Також мінусом є необхідність регулярної обробки захисними речовинами — це потрібно, щоб перешкоджати появі гнилі та поразки комахами-шкідниками. Усі ці недоліки є мінімальними і затьмарюються на тлі незаперечних переваг дерев'яних підвіконних плит.


Переглядів: 3930
Поширень: 0

Останні новини