За минулу добу 174 вінничани захворіли на коронавірус

Реанімаційні відділення вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 68%. У стаціонарах цих закладів перебуває 190 пацієнтів, усі вони кисневозалежні та здебільшого невакциновані. Медики фіксують значне зростання захворюваності серед містян. Так, 10 січня було зафіксовано 124 випадки захворювання. А за минулу добу у Вінниці виявили вже 174 нових випадків COVID-19.

 Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«В Україні кілька тижнів поспіль спостерігалась стабілізація ситуації із захворюваністю на COVID-19 та зниження основних негативних показників, але нині кількість захворілих стрімко зростає. Тільки за минулу добу у Вінниці на цю недугу захворіли 174 містянина, а в Україні зафіксували 7 117 нових випадків COVID-19. Міністерство охорони здоров'я попереджає, що вже час починати підготовку до нової хвилі коронавірусу, яка найближчим часом прийде в країну. Щоб вберегтись від цієї страшної хвороби, слід дотримуватись правил особистої гігієни та карантинних вимог: не забувати носити маску, дотримуватись соціальної дистанції, мити руки та вакцинуватись», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За словами Олександра Шиша, нині реанімаційні відділення вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 68%, а стаціонари – на 46,3 %. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні перебуває 1339 вінничан.

Щодо вакцинальної кампанії, то за минулу добу антиковідними вакцинами імунізувались 1011 вінничан. Повний курс щеплень пройшли 145576 людей, це – 48,5% від дорослого населення громади. На сьогодні першою або двома дозами щепились 154960 (51,7%) мешканців Вінниці. Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації ВМТГ, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3



Переглядів: 2591
Поширень: 0

Останні новини