Для вінницької лікарні швидкої допомоги придбали новий комп'ютерний томограф

Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги за добу приймає у ВЕНМД 100-110 пацієнтів, у травмпункті 60-70, 50-60 пацієнтів госпіталізуються. Хірурги ШМД щодоби роблять близько 40 операцій, а на стаціонарному лікуванні тут знаходиться понад три сотні хворих.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради.

Сьогодні ця лікарня - потужний центр з надання екстреної та невідкладної хірургічної допомоги як жителям міста, так і всім громадянам, які цього потребують. Усі її відділення  працюють в ургентному режимі цілодобово, без вихідних і святкових днів.

Допомога надається завдяки взаємодії наступних підрозділів: неврологічного  відділення для пацієнтів з мозковими інсультами, операційного відділення, хірургії та ендоскопії, гнійно-септичної хірургії, урологічного, нейрохірургічного, травматологічного з ліжками політравми та отоларингологічного з ліжками щелепно-лицьової хірургії.

Після завершення повної реорганізації лікарні, яка пов’язана із добудовою нового корпусу, зміниться розташування певних підрозділів, внутрішній маршрут пацієнта та алгоритм дій медперсоналу. Це все відбувається дуже поступово, обдумано і виважено, оскільки лікарня цілодобово працює в режимі надання медичної допомоги людям у важких станах, і будь-який збій в системі роботи закладу може вартувати комусь життя.  

Наразі роботу цієї медичної установи підсилив комп’ютерний томограф, який розміщений і працює в новому корпусі лікарні ШМД.

“Це сучасний апарат на 160 зрізів, що дає нам змогу, проводити сучасну необхідну діагностику патологічних станів, які є у пацієнтів. Як наслідок, маємо скорочення часу дослідження, зменшення витрат контрастної речовини та збільшення діагностичної достовірності, - розповідає медичний директор КНП “Вінницька міська клінічна лікарня швидкої допомоги” Богдан Трохименко. - Нещодавно до нас була госпіталізована молода дівчина, яка була травмована внаслідок пожежі в заміському комплексі "Батерфляй". Пацієнтку обстежували на КТ в післяопераційний період, тому що в неї були такі травми, які потребували динамічного нагляду і контролю з допомогою спіральної комп’ютерної томографії. Дівчина отримувала повний комплекс медикаментозної терапії, консультації суміжними фахівцями, включаючи торакального хірурга, нейрохірурга, хірурга, травматолога. Дякуючи Богу її життя врятоване!”.


Переглядів: 2718
Поширень: 0

Останні новини