У Вінниці презентували ідеї щодо покращення території на березі малої річки Дьогтянець

У Вінниці відбулась презентація напрацьованих ідей щодо покращення стану одного з просторів на березі малої річки Дьогтянець. Зокрема, йшлося про територію між зупинками вулиці 600-річчя та Л.Ратушної. Концепція даного простору стала результатом опрацювань попередніх досліджень струмка - урбаністичних експедицій, дискусій та воркшопів щодо проблем та потенціалів Дьогтянця.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

В обговоренні взяли участь понад тридцять вінничан, які мешкають поблизу простору. Пропозиції учасників передусім стосувались безпеки, екологічної сталості проєкту та зручності інфраструктури. «Мешканці переймаються тим, чи не стане це місце привабливим для гучних розваг після реалізації проєкту. Дуже важливо було почути це зауваження на ранніх стадіях проєктування. Тепер серед основних задач простору є створення безпечних умов для найближчого оточення і зниження рівня злочинності у даному районі. Адже, з досвіду іноземних практик, створення привабливих, доступних, відкритих просторів у місті навпаки сприяє підвищенню рівня безпеки. Також варто сказати, що основною функцією даної зони - є тихий відпочинок, контакт з природою та споглядання», - каже керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська.

Під час дискусії вінничани говорили про підтоплення різних зон простору після дощів. Завдяки їхнім зауваженням, фахівці зможуть адаптувати елементи благоустрою до можливих підтоплень при розробці проєкту.

«Йшлося і про збільшення стежок для спільного користування пішоходів та велосипедистів, встановлення додаткових смітників для роздільного збору сміття, та облаштування просвітницьких стендів. Також говорили про покращення доступності простору для маломобільних груп населення. Всі пропозиції вінничан будуть враховані до проєкту», - говорить заступник директора з інфраструктурних питань та просторового розвитку КП «Інститут розвитку міст» Назар Коваленко.

Назар Коваленко додає, що були ще й побажання щодо облаштування громадської вбиральні, бювету, додаткового пішохідного переходу по вулиці Келецькій до простору. А також прохання адаптувати водопровідні комунікації, щоб вони не були бар’єром в межах простору.

Усі пропозиції та побажання містян фахівці Інституту розвитку міст обговорять зі спеціалістами перед включенням їх до проєктно-кошторисної документації. Зустріч відбулася в рамках проєкту «Малі річки Вінниці» за підтримки проєкту Integrated Urban Development in Ukraine II, що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.


Теги: екологія

Переглядів: 2565
Поширень: 0

Останні новини