У вінницьких бібліотеках відкрили п'ять нових клубів

Нові клуби «Чарівні панянки», «Час поезії», «Успіх», «Клік» та «Всезнайка» запрацювали у бібліотеках Вінниці з початку цього року. Тут можна слухати вірші, зустрічатись з майстрами вишивки, розвивати свої творчі здібності та вчитись цифровій грамотності. Загалом на базі міських бібліотек діє 53 клуби та гуртки за інтересами, долучитись до них можуть всі охочі.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

 

«Ми реагуємо на побажання вінничан та відкриваємо клуби за тими напрямками, які їх цікавлять. До клубу можуть долучитись всіх охочі. Такі зустрічі допомагають згуртувати людей за інтересами, учасники клубів знайомляться, дружать та разом розвиваються», - розповідає в.о. директора закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак розповіла.

Клуб «Чарівні панянки» відкрили на базі бібліотеки-філії № 14, що на хуторі Шевченка (вул. Марка Вовчка, 39). Зустрічі відбуватимуться кожної третьої неділі о 12.00. Перша зустріч пройшла 23 січня. Для присутніх поетеса Валентина Капшук читала свої вірші. Також виступив фольклорний колектив «Подоляни». Охочі долучились до чаювання.

 

Наступного разу учасниці клубу зберуться 20 лютого. Темою зустрічі буде «Музична година». Також у планах – зустріч з майстрами вишивки, літературні читання «Читаємо легенди про Вінницю». У філії №6, що на вул. Олега Антонова,50, відкрився клуб «Час поезії», де збираються літератори, поціновувачі мистецтва, поезії. Наприклад, у лютому темою зустрічі буде «Вічна казка кохання». Збиратись будуть кожного першого вівторка місяця. Також в бібліотеці-філії №6 почав діяти гурток для дітей «Всезнайка». Метою якого є організація дозвілля маленьких відвідувачів.

 

На базі бібліотеки-філії №17, що в мікрорайоні Академічний, в цьому році відкрили два нових клуби: «Успіх» і «Клік». Діяльність «Успіху» спрямована на загальний розвиток дітей, виявлення їхніх здібностей та обдарувань, прищеплення інтересу до творчої діяльності. А у клубі «Клік» людей старшого віку навчатимуть цифровій грамотності та розвитку медіаграмотності.


Переглядів: 2615
Поширень: 0

Останні новини