Рятувальники розповідатимуть мешканцям приватного сектору Вінниці правила пожежної безпеки

Асоціація органів самоорганізації населення (АОСН) разом із Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Вінницької області розпочали проводити роз’яснювальну роботу в рамках пожежно-профілактичного відпрацювання приватного сектору Вінницької міської ТГ.

Про це повідомляє Асоціація органів самоорганізації населення Вінниці.

Першими такі бесіди з мешканцями приватних забудов відбулись на території квартального комітету «Ясний».

Співробітники ДСНС проінформували мешканців приватних будинковолодінь про необхідність дотримання правил пожежної безпеки, нагадали про необхідність перевірки газового обладнання та димоходів.

Тільки за 2021 рік було зареєстровано більше 400 пожеж, що стались на території Вінницької міської ТГ, основними причинами яких є недбале поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки.

Саме тому існує потреба в проведенні інформаційних робіт з мешканцями міста.

Асоціація співпрацює з ДСНС з 2014 року і щоквартально інформує населення щодо правил пожежної безпеки, зокрема, нагадує про перевірку газового обладнання та димоходів.  

Вищезазначені заходи проводяться, в першу чергу, з метою інформування вразливих груп населення, як-от люди похилого віку, люди з інвалідністю та інші.

В спільному графіку відпрацювання на перший квартал зазначається, що проведення роз’яснювальної роботи буде відбуватися на території п’яти квартальних комітетів та комітетів мікрорайонів, а саме:

- комітету мікрорайону «Пирового»

- комітету мікрорайону «Слов’янка»

- комітету мікрорайону «Корея»

- квартального комітету «Ясний»  

- квартального комітету «Соняшник»

Також, позапланово було проведено роз’яснювальні роботи з громадянами, що мешкають на території комітету мікрорайону «Сабарів»


Переглядів: 2471
Поширень: 0

Останні новини