На базі нового корпусу лікарні ШМД почали проводити операції 

У новому корпусі лікарні швидкої медичної допомоги відбулось перше ургентне оперативне втручання з видалення защемленої грижі. Операція проводилась з використанням сучасної наркозно-дихальної апаратури фірми Drager 7 лютого.
 
 
Як зазначає завідуючий операційним відділенням лікарні швидкої медичної допомоги (ШМД) Валерій Мазур, така операційна – єдина в Україні. Вона оснащена інформаційною системою, монітором та камерами, які дозволять лікарям поза операційною спостерігати за ходом втручання.  
 
“Уся попередня діагностика пацієнта також може демонструвати на великому моніторі. Окрім цього, операційні облаштовані спеціальним обладнанням, яке забезпечує постійне очищення повітря, що допомагає підтримувати максимальну стерильність в залі”, - каже Валерій Мазур. 
 
Загалом на першому поверсі лікарні знаходиться відділення екстреної медичної допомоги. Тут відбувається реєстрація всіх пацієнтів, що звернулися за допомогою.  
Також на першому поверсі працює кабінет зі спіральною комп’ютерною томографією, лабораторія, функціонує протишокова зона на шість місць, де за необхідності пацієнт може перебувати 5-6 годин.
 
На другому поверсі – ізоляційно-діагностичний бокс та відділення анестезіології з 18 ліжками для інтенсивної терапії №1, де сьогодні перебуває 7 пацієнтів. 
 
На третьому поверсі облаштовані чотири операційні. 
 
На цокольному працює пральна та стерилізаційне відділення. Воно розділене на три частини: червону зону, синю та зелену. В першому очищують інструменти та через спеціальний міжкімнатний бокс передають в «синю» частину. Там інструменти доочищують, а в «зеленій» зоні – стерилізують.



Переглядів: 2456
Поширень: 2

Останні новини