Понад 1500 дерев висадять у Вінниці цього року

У Вінниці продовжують створювати екологічний каркас міста. У планах – озеленити вулиці, алеї, прибудинкові території. Це ділянки по Пирогова, Батозькій, Шепеля, Гніванському шосе, Київській, у центрі міста тощо. Окрім того, молоді дерева висадять у парку «Хімік», у прибережних зонах на пляжах та у дворах багатоповерхівок.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

 

Як правило, висадка дерев відбувається навесні або восени, щоб саджанці добре прижились. Також вже кілька років поспіль для Вінниці купують молоді дерева віком 6-12 років. Це вже міцні розвинуті саджанці заввишки два-чотири метри. Їхня крона швидше даватиме тінь.

 

Фахівці підбирають породи, які найкраще пристосовані до природних умов та змін клімату: клени, липи, акації, платани, ясени, дуби. Перевагу віддають деревам з міцним стовбуром, які витримують вітри.

 

«Зелень не просто елемент благоустрою, це цінний ресурс, який робить міське життя комфортнішим. Відомо, що рослини позитивно вливають на здоров'я людей, зменшують рівень вуличного шуму, поглинають надлишкову дощову воду, знижують температуру в спекотні дні. Минулого року у місті висадили понад тисячу нових дерев, у тому числі на заміну старих аварійних, – каже Сергій Моргунов. – Баланс природи і людини – принцип Європейського Зеленого курсу, до якого Вінниця нещодавно долучилась. Тому розвивати зелену інфраструктуру – стратегічне завдання. Важливо, що бізнес, громадські організації та мешканці теж не стоять осторонь».

 

Озеленення Вінниці це одне із завдань пріоритету № 5 Стратегії «Вінниця 3.0.» – Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище.


Переглядів: 2392
Поширень: 0

Останні новини