Довірливі відносини з батьками можуть убезпечити школярів від інтернет-шахраїв

У  вінницькій школі № 22 поліцейські спільно з кіберполіцейським провели для учнів урок з безпеки в Інтернеті. Про небезпеку в соцмережах розповідали за тематичними розмальовками та невимушеним спілкуванням.

 Повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

Під час  зустрічі  старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам   Олександр Пецентій розповів дітям  про потенційну небезпеку в Інтернеті, найпоширеніші види  шахрайств в мережах, а також   про Інтернет – спільноти, які пропагують насильство та заманюють у них неповнолітніх.  Офіцер поліції застеріг  школярів  від розповсюдження персональних даних та особистих фотографій,  та  наголосив,  що такою інформацією можуть скористатися шахраї. Здебільшого, використовуючи  фейкові   акаунти,  аферисти входять у довіру дітей та отримують особисту інформацію, зокрема, щодо їх способу життя  та номерів банківських рахунків членів родини.

Від ювенальних поліцейських  діти отримали наліпки та тематичні розмальовки. Розфарбовуючи їх, школярі  ділилися своїми враженнями щодо соціальних   мереж та месенджерів,  якими вони  користуються. Також підлітки розповідали  про різноманітні ситуації, які виникали з ними та їх знайомими під час спілкування в  віртуальному світі.

 

Працівники поліції  порадили учням дотримуватися  довірливих відносин з батьками та вчителями, які вчасно можуть їм допомогти та вберегти  від небезпеки.


Теги: поліція

Переглядів: 2463
Поширень: 0

Останні новини