У Вінниці завершують зводити каркас фасаду основної будівлі технопарку «Кристал»

Поступово інноваційно-технологічний парк «Кристал» набуває своїх обрисів. Цього року повністю завершать перший етап робіт, пов'язаний з реконструкцією корпусу Б.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

На об’єкті тривають фасадні роботи. Також продовжується влаштування інженерної інфраструктури: кабельної лінії, трансформаторної підстанції, системи вентиляції та кондиціонування. Внутрішній простір зонують міжкімнатними перегородками та встановлюють декоративну стіну, яка буде використовуватись як проєкційна поверхня та для створення експозицій.

 

Креативні та інноваційні стартапи мають наповнити центр в подальшому. Бізнес зацікавлений у цьому проєкті. А для громади важливо створити робочі місця та нові можливості для розвитку економіки.

«Технопарк має стати магнітом для інвестицій. І щоб відкрити у Вінниці перший муніципальний інноваційний парк, ми об’єднали ресурси як громади, так і держави. Рухаємось далі до реалізації цього важливого проєкту Стратегії «Вінниця 3.0», – каже міський голова Сергій Моргунов.

 

Інноваційно-технологічний парк «Кристал» займе три поверхи – 8,5 тис. кв м приміщень колишньої заводської адмінбудівлі на вулиці 600-річчя. Тут планують облаштувати ІТ-школу, лабораторію Fab Lab для стартапів, навчальний центр для дорослих, дитячий техноцентр, коворкінг, понад 100 класичних та клубних офісів, конференц-зали.


Теги: Вінниця

Переглядів: 2394
Поширень: 0

Останні новини