Як заробити на догікоїні у 2022 році?

Зазвичай будь-яка нова криптовалюта, якій вдається вийти на ринок, приносить прибуток. Майнінг Dogecoin приносив майнерам прибуток з 2013 по 2015 рік, але з 2018 року настала криза монети, і її видобуток став невигідним. У 2021 році на Dogecoin звернули увагу великі інвестори і майнінг знову став прибутковим. Криптовалютою стали користуватись для оплати комерційних угод, Dogecoin стали знову майнити і торгувати ним на криптобіржах.

Однією з найпопулярніших криптовалют є Dogecoin, або DOGE. Цей актив є розгалудженням  найвідомішої монети Bitcoin. Розгалудження виходить шляхом внесення  у код вихідної криптовалюти певних змін.

У DOGE інвестували певні суми відомі компанії, у тому числі компанія Ілона Маска Tesla. Заробляти на Dogecoin можна як з розрахунком на зміну курсу, вирішивши купити догікоїн, так і шляхом майнінгу, оскільки перераховані вище монети, в т.ч. і Dogecoin, що торгуються на світових біржах криптовалют.

Майнінг цієї криптовалюти принципово не відрізняється від майнінгу інших валют, і можливий на відеокарті та процесорі. Якщо дати визначення за допомогою посібника для початківців, то майнінг є підтвердженням транзакцій у мережі Блокчейн, а транзакції – це операції, тобто переказ коштів.Як винагороду за підтвердження майнер отримує певну суму в монетах, за рахунок якої він розраховує покрити свої витрати з отриманням прибутку.

Процес майнінгу здійснюється за різними алгоритмами (правилами зв'язування блоків із попереднім у блокчейнах), але для користувача (майнера) це не має особливого значення. Так, з двох відомих алгоритмів, Scrypt та SHA-256, перший більш простий і працює швидше, але робота з будь-яким алгоритмом потребує великих витрат електроенергії та великих обчислювальних потужностей.

                             Чи можливий прибуток у видобутку Dogecoin?

Зазвичай будь-яка нова криптовалюта, якій вдається вийти на ринок, приносить прибуток. Майнінг Dogecoin приносив майнерам прибуток з 2013 по 2015 рік, але з 2018 року настала криза монети, і її видобуток став невигідним. У 2021 році на Dogecoin звернули увагу великі інвестори і майнінг знову став прибутковим. Криптовалютою стали користуватися для оплати комерційних угод, Dogecoin стали знову майнити і торгувати ним на криптобіржах.

При видобутку криптовалюти прибуток визначається низкою факторів, серед яких популярність не найважливіша. Це:

характеристики обладнання (продуктивність);

застосовуване програмне забезпечення;

вартість доступної електроенергії.

У результаті, залежно від наявного "заліза", софту та тарифу на електроенергію, майнери заробляють на добу до 1.000 монет, а за наявності величезної ферми – 10.000. По догікоїн курсу листопада 2021 року це становить близько $2.600.

                                        Варіанти майнінгу Dogecoin

Видобуток монети може вестись двома основними способами: соло-майнінгом (наодинці), приєднанням до пулу, а також хмарним майнінгом.

При індивідуальному майнінгу майнер купує обладнання, встановлює програмне забезпечення, і після підключення до мережі запускає процес майнінгу. Все це робиться вдома.

Іншим варіантом є робота в пулі, з об'єднанням обчислювальних потужностей кількох користувачів у пул. Сервер, званий наразі майнинг-пулом, об'єднує приєднані до нього у мережі комп'ютери у єдину обчислювальну систему, здатну вирішувати складніші завдання, ніж окремий комп'ютер.

Майнерів даний спосіб приваблює можливістю збільшити свою винагороду. Кожен майнер при подібному способі майнінгу виконує окремі прості завдання, які отримують дробленням(діленням) складних, що виконує сервер пула, він і розподіляє завдання між окремими майнерами.

Хмарний майнінг проводиться на устаткуванні, взятому в оренду. Майнер заводить гаманець, підбирає собі пул хмарного майнінгу, і після оплати тарифу бере участь у процесі видобутку криптовалюти. Перевага методу в тому, що немає необхідності купувати обладнання та обзаводитися софтом, все за вас робить обладнання майнінг-пулу.


Переглядів: 4507
Поширень: 0

Останні новини