Осушувач і зволожувач повітря: для чого необхідні?

Свіже чисте повітря, що містить нормальну вологість - запорука здоров'я людини. Але, на жаль, в умовах сучасного інтенсивного розвитку промисловості, яка негативно позначається на ньому - забруднюючи, надмірно зволожуючи і осушуючи його під дією різних шкідливих викидів, - все це негативно впливає на атмосферу і зміна клімату. Саме в цьому криється причина спекотної жари і аномальної холодної зими, коли повітря стає настільки сухим, що люди починають задихатися і звертатися в лікарню з різними захворюваннями дихальних шляхів і легенів.

Вкрай мало залишилося міст на території нашої країни, які знаходяться в екологічних чистих районах. Це глобальна проблема світового масштабу поставила багатьох жителів, що населяють такі міста в глухий кут. Але завдяки зволожувачу і осушувачу повітря ця проблема вирішувана. Звичайно, вони не здатні вирішити глобально цю проблему, але в межах певного приміщення, зможуть нормалізувати вологість.

Ознайомитися з характеристиками різноманітних типів осушувачів повітря і підібрати необхідний варіант можна перейшовши за посиланням https://trotec.com.ua/.

Чим відрізняються зволожувач і осушувач повітря?

Зволожувач повітря - прилад, здатний наситити повітря вологою до потрібної норми від 40 до 60%, а це створить в кімнаті сприятливий мікроклімат, в якому комфортно знаходиться. Він сприятиме профілактиці багатьох захворювань, до яких схильні люди, якщо в їх приміщенні присутня надмірна сухість. Це особливо актуально в холодну пору року, коли всі вікна щільно закриті, а в кімнаті працюють обігрівальні прилади. Зона його дії - невелике приміщення площею до 30 м². Зволожувач дуже простий і зручний в експлуатації. Він не вимагає особливого місця для свого розташування, за рахунок своїх невеликих розмірів його можна помістити в зручне вільне місце. Він здатний цілодобово зволожувати повітря приміщення. Головне - вчасно заливати в нього воду. Працює він тихо, тому в робочому стані не порушить сон дитини або людини, чуйно сплячого. Зволожувач є незамінним пристроєм першої необхідності, адже він як ніяка інша техніка, піклується про здоров'я людей.

Осушувач повітря є повною протилежністю зволожувачу, і в основі його діяльності лежить досягнення зворотного ефекту - нейтралізація надмірної вологи з повітряного простору, котра несприятливо впливає на людину. Сирість і вологість - це найбільш благодатна мікрофлора для прогресивного розвитку хвороб, таких як ГРЗ, грип, туберкульоз. Через надмірну вологість в приміщенні з'являється шкідливий грибок, який руйнує меблі, стіни, підлоги. Щоб позбутися від цих проблем, осушувач вкрай необхідний. Крім житлових приміщень, його ще використовують в таких закладах, як лазні, сауни, басейни, в підвалах і інших приміщеннях, які погано обігріваються. При його експлуатації потрібно не забувати вчасно виливати воду, яка утворилася в ході його осушувальної діяльності.

Своєчасна турбота про повітря є панацеєю від різних захворювань. Тому осушувач і зволожувач повітря, краще будь-якого лікаря, подбають про здоров'я і про створення максимально сприятливого клімату в приміщенні.

Які бувають осушувачі і в чому їх особливості?

Традиційно пристрій необхідно підбирати відповідно до типу приміщення в якому він буде використовуватися. Отже, виділяють наступні види осушувачів:

Конденсаційний: призначений для приміщень з температурою вище 15 ° С. Основним параметром конденсаційних осушувачів повітря є продуктивність. Цей вид осушувачів використовує принцип конденсації вологи - на поверхні з температурою нижче точки роси утворюється конденсат. Адсорбційний: підходить для приміщень з температурою нижче 15 ° С. Як правило, такий пристрій використовують на промислових підприємствах і в приміщеннях, де зберігають різні продукти при низьких температурах. Принцип роботи пристрою полягає в тому, що повітря проходить через барабан з робочою речовиною - адсорбентом. Це може бути силікагель або інші гігроскопічні речовини.

Також за типом конструкції осушувачі поділяють на такі види:

мобільні; настінні; колонні; канальні.

Як бачите, типи осушувачів повітря розрізняються між собою саме за принципом роботи і за типом конструкції, тому кожен відповідно підходить під окремий вид приміщень.


Переглядів: 4482
Поширень: 1

Останні новини