«Офіс туризму Вінниці» очолила Тетяна Маєвська

Засідання Туристичної ради при вінницькому міському голові відбулося 16 лютого в хабі «Місто змістів». На зустрічі розглянули план туристичних заходів на 2022 рік та презентацію діяльності новоствореного комунального підприємства «Офіс туризму Вінниці».

На першому засіданні 2022 року учасники обговорили результати діяльності туристичної галузі Вінницької громади за минулий рік.

«Сьогодні Вінниця попри складні виклики сучасності, продовжує впроваджувати послідовну політику в сфері туризму як пріоритетного вектора місцевої економіки, даючи приклад багатьом українським містам, - каже заступник міського голови Андрій Очеретний. - Маючи Стратегію розвитку туризму та Стратегію 3.0, громада позиціонує себе як сучасну та комфортну як для мешканців, так і для відвідувачів. Правильність нашого руху легко відстежити за головними подіями минулого року».

За 2021 рік надходження від туристичного збору у Вінниці зросли в понад два рази, у порівнянні з минулим роком. 

План заходів з розвитку туризму на 2022 рік: 

участь у розробці нових стратегічних документів з маркетингу і культури, проведення навчання та професійних заходів для сфери гостинності, розвиток Подільського шляху Святого Якова,  встановлення нових елементів навігації,  організація локальних та участь у всеукраїнських подіях туристичного спрямування,  співпраця з популярними відеоблогерами.

Під час засідання представили директорку КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяну Маєвську. Вона розповіла учасникам Туристичної ради про передумови створення організації нового типу, його концепцію та функції.

«Комунальне підприємство використовуватиме успішні практики туристично-інформаційних центрів України та інших країн. Воно функціонуватиме на базі Туристичного хабу Вінниці, який відкриє свої двері вже у цьому сезоні. Крім ряду безкоштовних інформаційно-консультаційних послуг, в точках діяльності Офісу можна буде придбати фірмову сувенірну продукцію міста та згодом – спеціальну картку туриста», – каже директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.

Офіс туризму Вінниці забезпечуватиме також роботу сертифікованої Школи гідів. Мета проєкту – підготовка кваліфікованих гідів, які володіють спеціальними знаннями та навичками для надання інформаційного та туристичного супроводу гостям Вінниці. Набір на першу сертифіковану Школу гідів Вінниці розпочнеться наприкінці лютого.


Теги: туризм

Переглядів: 3629
Поширень: 0

Останні новини